Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Χάσε τα περιττά κιλά και καλυτέρευσε τη ζωή σου

Αποφάσισες λοιπόν να κάνεις δίαιτα. Καλό είναι να προσέξεις ότι θα αισθανθείς στέρηση ακόμα κι αν καλύπτεσαι θερμιδικά από τη διατροφή που θα κάνεις. Το φαγητό πέρα από ότι μας τρέφει μας δίνει ικανοποίηση. Το αίσθημα δηλαδή της πληρότητας και ευχαρίστηση. Όσο τρώμε και ειδικότερα γλυκά τόσο δίνουμε στον οργανισμό μας ενέσεις χαράς και πληρότητας. Για να αντέξουμε να κάνουμε τη δίαιτά μας πρέπει να καλύψουμε το κενό που θα αφήσει η λήψη του φαγητού με άλλα υποκατάστατα.
Χάσε τα περιττά κιλά και καλυτέρευσε τη ζωή σου

Κατ' αρχάς καλό είναι να έχουμε συμβουλευτεί κάποιον ειδικό για να μας πει για την περίπτωσή μας και να μας δώσει ένα πρόγραμμα βασισμένο στο βάρος μας, στο ύψος μας και στα κιλά που θέλουμε να χάσουμε. Η πειθαρχία μας μετά στο πρόγραμμα που θα μας βάλει είναι το κλειδί που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.

Υπάρχουν και κάποιοι γενικοί κανόνες που ισχύουν για να κατευνάσεις τη λύπη και τα νεύρα που δημιουργούνται από την έλλειψη της επιπλέον τροφής:

Μην τρως επεξεργασμένο φαγητό
Το φαγητό όσο το λιγότερο επεξεργασμένο είναι τόσο είναι πιο κοντά σε αυτά που μας έχει δώσει η φύση. Το μυαλό μας αδυνατεί να επεξεργαστεί εύκολα τις ουσίες που παίρνει από το επεξεργασμένο τρόφιμο με αποτέλεσμα το περισσότερο να καταλήγει να γίνεται λίπος όσο υγιεινό κι αν μας λένε ότι είναι. Τέτοια φαγητά είναι τα ζυμαρικά, τα κορν φλέικς, οι μπάρες κτλ. Καλύτερα είναι να τρως περισσότερα φρούτα, λαχανικά και βραστά φαγητά.

Να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου
Γράψου σε ένα γυμναστήριο και πήγαινε δύο φορές την εβδομάδα. Δε μπορείς δύο πήγαινε μία φορά. Δεν έχεις λεφτά για γυμναστήριο πήγαινε βόλτες. Περπάτησε στο κέντρο της πόλης, πάνε με τα πόδια στη δουλειά αν είναι σχετικά κοντά. Κάνε κοιλιακούς στο σπίτι ίσιους και πλάγιους. Και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι αφιέρωσε χρόνο να πηγαίνεις στην παραλία ή στην πιο κοντινή πισίνα και κάνε κολύμπι για να γυμναστεί όλο σου το σώμα.

Βρες ένα χόμπι να ασχολείσαι
Κάλυψε το αίσθημα του κενού που δημιουργείται από την έλλειψη της επιπλέον τροφής με κάποιο χόμπι. Ξεκίνα να κάνεις κάτι δημιουργικό που θα σου δίνει την ανταμοιβή που χρειάζεσαι ώστε να επιβεβαιώνεσαι και να αισθάνεσαι πλήρης.

Ψώνισε πράγματα
Τα ψώνια γενικά είναι μία εφήμερη χαρά και απόλαυση, αλλά μπορείς να της δώσεις διάρκεια με διάφορους τρόπους. Μπες στο διαδίκτυο εντόπισε αυτά που θέλεις να αγοράσεις και σύγκρινε τιμές. Περπάτησε στα μαγαζιά δοκίμασε ότι θέλεις να αγοράσεις δες την υφή και το νούμερο. Ενημερώσου για προσφορές στα καταστήματα. Και γενικά δώσε πολύ χρόνο στην προ της αγοράς διαδικασία. Έτσι θα νιώθεις ότι έκανες πολύ καλύτερη δουλειά όταν θα φτάσεις στο σημείο της αγοράς.

Αφιέρωσε κάποιο χρόνο για τον εαυτό σου
Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Ένα μασάζ, κομμωτήριο, νύχια, ένα SPA. Θα νιώσεις να γεμίζει το κενό που αφήνει η έλλειψη της επιπλέον τροφής. Πάνε ένα ταξίδι ή απλά βγες έξω για φαγητό, για καφέ, για ποτό. Σίγουρα θα αισθάνεσαι πιο όμορφα στο τέλος της ημέρας. Για πιο φτηνές λύσεις διάβασε ένα βιβλίο, δες μια αγαπημένη ταινία στο διαδίκτυο.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου