Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Καλοκαίρι στην πόλη

Πολλές οι επιλογές για αυτούς που έχουν μείνει στην πόλη λόγω της κρίσης και θα περάσουν εδώ το μεγαλύτερο μέρος αν όχι όλο των διακοπών τους. Μπορούν να επιλέξουν να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, εστιατόρια, βιβλιοπωλεία, θέατρα και θερινούς κινηματογράφους.


Η Θεσσαλονίκη συνδυάζει την παραλία αλλά και το βουνό, το παλιό με το καινούργιο. Μία πρωινή ή απογευματινή βόλτα στα κάστρα που μπορεί να συνοδευτεί από καφέ ή φαγητό με θέα το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αν υπάρχουν και παιδιά μπορείτε να επισκεφτείτε το ζωολογικό κήπο με τα λιγοστά αλλά ενδιαφέροντα ζωάκια. Επίσης, μπορείτε να κάνετε και πικ νικ στο ζωολογικό κήπο και να δώσετε μία νότα δροσιάς στην καθημερινότητά σας. Εμείς κάναμε μία βόλτα στο ζωολογικό κήπο και μετά πήγαμε για καφέ στα κάστρα.
Καλοκαίρι στην πόλη

Μία άλλη ημέρα μπορείτε να πάτε στο κέντρο της πόλης και να πάρετε το καραβάκι για ένα μισάωρο με μία ώρα. Υπάρχει καραβάκι που δεν πληρώνεις είσοδο παρά μόνο τον καφέ που θα πιεις. Τα παιδιά ταξιδεύουν πάνω στη θάλασσα και χαίρονται ιδιαίτερα. Μετά μια βόλτα με το τρενάκι στα αναψυκτήρια απέναντι από το Λευκό Πύργο θα ναι ότι πρέπει για να τονώσουμε το κέφι με 50 λεπτά το άτομο κόστος. Έχει και μια υποτυπώδη παιδική χαρά εκεί, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν ξηλώσει στους δήμους της Θεσσαλονίκης τα περισσότερα παιχνίδια.

Μια βόλτα με το τουριστικό λεωφορείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο αναχωρεί από το Λευκό Πύργο είναι μια καλή λύση για βόλτα. Θα δείτε και θα μάθετε για τους αρχαιολογικούς χώρους. Το ιδιωτικό λεωφορείο που υπάρχει κοστίζει δέκα ευρώ το άτομο, ενώ το λεωφορείο του ΟΑΣΘ δύο ευρώ το άτομο. Η διαδρομή διαρκεί μία ώρα.

Αν μένετε μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης καλό είναι να πάτε στο κέντρο ένα απόγευμα σε ένα από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία και να δείτε και να αγοράσετε βιβλία. Ένα έξοδο που δε θα πάει χαμένο καθώς τα βιβλία είναι ένα κόστος που αποφέρει σε γνώση, μόρφωση και διασκέδαση.

Μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο θα σας απασχολούσε για δυο τρεις ώρες και σίγουρα είναι κάτι που αξίζει καθώς τα εκθέματα αλλάζουν και εμπλουτίζονται με τα χρόνια. Θα προτιμούσα να γίνει παράλληλα και ξενάγηση ώστε να καταλάβουμε τι βλέπουμε και να το εκτιμήσουμε.

Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε τουλάχιστον ένα θερινό κινηματογράφο. Είναι ακόμα στα must του καλοκαιριού. Η εμπειρία με τη μπύρα και τα ποπ κορν είναι αξέχαστη και θα σας βάλει στο κλίμα των καλοκαιρινών διακοπών. Μια άλλη επιλογή είναι τα θερινά θέατρα, όπως το θέατρο δάσους, θέατρο γης κτλ. Οπωσδήποτε πρέπει να δείτε ένα θεατρικό έργο θα χαλαρώσετε και θα γεμίσουν οι μπαταρίες. Είναι η αίσθηση της ολοκλήρωσης του σώματος και του νου όταν δίνουμε τροφή στο πνεύμα μας.

Για τα βράδια σας επιλέξτε ένα ωραίο μπαρ  όπως το Σαρκ ή το Λε Ζαζού στη οδό Σοφούλη στην Καλαμαριά ή στο Ναυτικό Όμιλο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Αφήστε τα παιδιά στη γιαγιά και χαρίστε στον εαυτό σας ένα χαλαρωτικό, ειδυλλιακό βράδυ με φίλους, μουσική και θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου