Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Κριθαράκι με μοσχαράκι για αρχάριους

Λοιπόν θα σας πω αυτή τη συνταγή την οποία έχω εμπλουτίσει μόνη μου και φτιάχνω ένα καλό και θρεπτικό γεύμα. Θέλει αρκετή ώρα για να ψηθεί αρκετά το κρέας και να κόβεται εύκολα ακόμα και από τα παιδιά. Αλλά η συνταγή του για να γίνει είναι σχετικά ευκολάκι. Για αρχάριες μαγείρισες είναι ότι πρέπει.
Κριθαράκι με μοσχαράκι για αρχάριους

Κριθαράκι με μοσχαράκι για αρχάριους


Τα υλικά που θα χρειαστώ για να φτιάξω 4 μερίδες φαγητού είναι:
1/2 κιλό κρέας μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κομμάτια
1 πακέτο κριθαράκι (εγώ βάζω το πολύχρωμο)
1 κρεμύδι μεσαίο ή 2 μικρά
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κουτάκι σάλτσα ντομάτα
1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
1/2 κουτάλι του γλυκού πιιπέρι
1/2 κουτάλι του γλυκού κανέλα
1/2 κουτάλι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουτάλι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Λάδι

Η παρασκευή είναι απλή και ακολουθεί τα εξής βήματα. Βάζω το κρέας με το λάδι και το κρεμύδι να τσιγαριστούν στην κατσαρόλα. Τη θερμοκρασία την έχω στο 7. Αφήνω να βγάλει όλα τα υγρά του το κρέας και να αρχίσει να τηγανίζεται. 

Μόλις φτάσω σε αυτό το σημείο σβήνω με το κρασί. Μετά προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι το πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά, μαζί και 3 ποτήρια νερό. Το αφήνω να βράσει περίπου 2 ώρες. Ενώ βράζει το παρακολουθώ και προσθέτω νερό μόλις αυτό φαίνεται να τελειώνει. Μετά τις 2 ώρες χαμηλώνω στο 6 τη φωτιά. 

Προσθέτω το κριθαράκι και για 15 με 20 λεπτά ανακατεύω ανά τακτά διαστήματα ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι. Προσθέτω νερό αν δω να τελειώνει. Μετά τα 15 λεπτά το κριθαράκι έχει ψηθεί.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου