Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Επαγγελματικό περιβάλλον άλλαξε το αν σε χαλάει

Το επαγγελματικό περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας και μας επηρεάζει σε όλους τους τομείς κι ας μην το καταλαβαίνουμε. Περνάμε οχτώ ή περισσότερες ώρες της ημέρας μας σε αυτό. Είναι ο χώρος που έχουμε και δίνουμε την πιο πολύ ενέργειά μας από όλη την ημέρα. Σε αυτό το χώρο πρέπει να πάμε ανεξάρτητα από τη διάθεση που έχουμε. Χρειάζεται να δώσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό της προσοχής μας. Και αυτό δεν είναι πάντα το ευκολότερο πράγμα.
Επαγγελματικό περιβάλλον άλλαξε το αν σε χαλάει

Μιλάω από προσωπική πείρα. Σε χώρους που ενώ μου παρείχαν καλές αποδοχές ωστόσο επειδή το περιβάλλον δεν ήταν καλό ένιωσα να βαλτώνω. Έχω δουλέψει σε περιβάλλον που η πίεση ήταν τέτοια που με ανάγκαζε να σκέφτομαι, πώς θα πάω στη δουλειά την επόμενη μέρα. Και τι θα έχω να αντιμετωπίσω εκεί. Είχα καλές αποδοχές και ήταν το μόνο που με κρατούσε από το να τα βροντήξω όλα κάτω και να φύγω. Άλλαξα περιβάλλον και πήγα σε ένα πιο ουδέτερο. Εκεί δεν υπήρχε η πίεση αλλά υπήρχε το λεγόμενο βάλτωμα. Βάλτωσα σε έναν ατέρμονα ουδέτερων ημερών. Ημέρες χωρίς κάποιο ενδιαφέρον και με συναδέλφους που δεν ενδιαφέρονταν καν για το αν ζω ή αν πεθαίνω. Δεν τα παράτησα όμως και άλλαξα πάλι περιβάλλον.

Ήρθα σε ένα περιβάλλον που υπάρχει κίνηση, υπάρχει σχετική πίεση, αλλά είναι θετικό. Ένα περιβάλλον με νοικοκυραίους συναδέλφους που με ωθεί να κάνω και να δίνω περισσότερα. Σηκώνομαι το πρωί και λέω σήμερα θα περάσω μια καλή ημέρα στη δουλειά. Είμαι σε ένα μέρος όπου αρέσει η δημιουργία και εκτιμάται η εργασία. Φτιάχνω πράγματα που κανονικά θα πετούσα, γιατί βλέπω από τους άλλους που κάνουν το ίδιο. Είναι ένα μέρος που με ωθεί να γίνω περισσότερα. Και αυτό είναι το ζητούμενο.

Η συμβουλή μου προς εσάς είναι να μην τα παρατάτε ποτέ. Να προσπαθείτε κάθε μέρα, να δίνετε μάχη καθημερινά. Να μη διστάζετε να κάνετε αλλαγές στα εργασιακά σας. Είναι δύσκολο και ειδικά τώρα με την κρίση να αλλάζετε περιβάλλοντα όπως κάναμε παλιά, αλλά έστω και μικρές αλλαγές θα σας κάνουν να δείτε πρόοδο στη ζωή σας. Ότι δε με γεμίζει το αλλάζω, μέχρι να βρω ένα πιο θετικό αποτέλεσμα. Εσύ δε θα το κανες; 

4 σχόλια:

  1. Το εχω κανει και ναι είναι πολύ σημαντικό. Στην εργασία αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο απ οτι σρο σπίτι μας. Αυτο σημαίνει πως θα πρεπει να μας αρεσει αυτο που κάνουμε. Ομως, σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστές συμβουλές και τυχεροί όσοι έχουν αυτή τη δυνατότητα.
    Εύχομαι πάντα να έχεις τις ευκαιρίες να φτιάχνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου