Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Χρώματα για την είσοδο του σπιτιού σας και καλή ενέργεια του φενγκ σούι

Το στόμα του Τσι, δηλαδή η είσοδος του σπιτιού είναι ο δίαυλος για να εισέλθει η καλή ενέργεια στο σπίτι μας. Για να προσελκύσουμε αυτή την ενέργεια παίζουν ρόλο πολλά. Το χρώμα της εισόδου είναι ένας από τους τρόπους για να προσελκύσουμε με επιτυχία την καλή και θετική ενέργεια.

Κατ αρχάς χρειάζεται να διατηρείτε πάντα καθαρή την είσοδο καθώς και το υπόλοιπο σπίτι, καθώς μαζί με τη σκόνη φεύγει και η αρνητική ενέργεια. Μπορείτε να δείτε ένα σχετικό άρθρο μου παρακάτω. Καθαριότητα σημαίνει και καλό φενγκ σούι.

Αν σχεδιάζετε να ανανεώσετε τα χρώματα στο σπίτι σας να οι προτάσεις μου σύμφωνα με το φενγκ σούι για το ποιο χρώμα θα πρεπε να χει η πόρτα της εισόδου σας ανάλογα με το κλασσικό Μπάκουα στο φενγκ σούι. Βλέπουμε το παρακάτω προτεινόμενο χρωματολόγιο.

Χρώματα για την είσοδο του σπιτιού σας και καλή ενέργεια του φενγκ σούι

Πιο λεπτομερώς είναι τα εξής:

Πόρτα ανατολικά
Για μία πόρτα που ανοίγει ανατολικά το στοιχείο που ανήκει είναι το ξύλο. Χρησιμοποιήστε χρώματα όπως πράσινα, καφέ και χρώματα της γης. Χρώματα του στοιχείου του νερού (μπλε, μαύρο). Μπορείτε να τη διακοσμήσετε με αντικείμενα όπως ένα συντριβάνι, ή γλάστρες με λουλούδια. Αποφύγετε το μέταλλο και τη φωτιά (λευκό, γκρι,κόκκινο και πορτοκαλί).

Πόρτα Βόρεια
Μία είσοδος από τα βόρεια θα πρεπε να ναι σε χρώματα μπλε, μαύρο, άσπρο, και γκρι για να ενεργοποιηθεί το στοιχείο του νερού. Τοποθετήστε ένα συντριβάνι ή διακοσμητικά σε σχήματα που θυμίζουν νερό. Αποφύγετε τα χρώματα του στοιχείου της φωτιάς και της γης.

Πόρτα Νότια
Εδώ έχουμε το στοιχείο της φωτιάς, οπότε τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα κόκκινα, μωβ, βαθύ πορτοκαλί, έντονο κίτρινο ή του στοιχείου του ξύλου (καφέ ή πράσινο). Τα αντικείμενα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι τριγωνικές φιγούρες, κόκκινα λουλούδια, κόκκινα χαλιά κι άλλα που να είναι στα χρώματα του στοιχείου της φωτιάς. Αποφύγετε τα χρώματα στο στοιχείο του νερού και της γης (μπλε, μαύρο ή γήινα).

Πόρτα Δυτικά
Η είσοδος που κοιτάει δυτικά ανήκει στο στοιχείο του μετάλλου. Τα χρώματά της να ελκύσει θετική ενέργεια είναι λευκό, γκρι και γήινα στο χρώμα δηλαδή του στοιχείου της γης. Τα αντικείμενα μπροστά στην είσοδό είναι αυτά που μιμούνται ή είναι από μέταλλο. Αποφύγετε στοιχεία και χρώματα από τα στοιχεία της φωτιάς ή του νερού (κόκκινο, πορτοκαλί, μπλε, μαύρο).

Πόρτα Βορειοανατολικά
Για μία πόρτα σπιτιού που κοιτάει βορειοανατολικά το στοιχείο που ανήκει είναι το στοιχείο της γης. Τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάσει του φενγκ σούι είναι οι γήινες αποχρώσεις, το κίτρινο ανοιχτό, το κόκκινο Βουργουνδίας, το βαθύ μωβ, το βαθύ πορτοκαλί και το πλούσιο ροζ. Τα αντικείμενα που είναι καλό να χρησιμοποιήσετε είναι τα χαλίκια, γλάστρες με λουλούδια στα χρώματα του στοιχείου της γης. Αποφύγετε τα χρώματα στοιχείων του μετάλλου και του νερού (μπλε, μαύρο, γκρι, λευκό, πράσινο).

Πόρτα Βορειοδυτικά
Η είσοδος που κοιτάει βορειοδυτικά ανήκει στο στοιχείο του μετάλλου. Τα χρώματα για αυτήν είναι το λευκό και το γκρι, και τα χρώματα του στοιχείου της γης (γήινα χρώματα). Τα αντικείμενα για να θεραπεύσετε την ενέργεια του χώρου είναι αντικείμενα μεταλλικά ή που να παριστάνουν μέταλλα. Αποφύγετε τα χρώματα και αντικείμενα των στοιχείων της φωτιάς και του νερού (κόκκινο, πορτοκαλί, μπλε και μαύρο).

Πόρτα Νοτιοανατολικά
Για αυτή την είσοδο μάθετε ότι ανήκει στο στοιχείο του ξύλου. Τα χρώματα για να πλαισιώσουμε αυτή την πόρτα είναι το πράσινο, καφέ και γήινα χρώματα. Επίσης, χρώματα του στοιχείου του νερού (μπλε και μαύρο). Αντικείμενα που φέρνουν καλή ενέργεια είναι ένα συντριβάνι και πλούσια βλάστηση. Αποφύγετε τα χρώματα των στοιχείων του μετάλλου και της φωτιάς (άσπρο, γκρι, κόκκινο, πορτοκαλί).

Πόρτα Νοτιοδυτικά
Η τελευταία μας είσοδος ανήκει στο στοιχείο της γης. Τα χρώματα για αυτή την είσοδο είναι γήινες αποχρώσεις, κίτρινο, κόκκινο Βουργουνδίας, μωβ, βαθύ πορτοκαλί και πλούσιο ροζ. Τα αντικείμενα για αυτή την είσοδο είναι χαλίκια, γλάστρες πήλινες σε γήινες αποχρώσεις. Αποφύγετε τα είδη των στοιχείων του μετάλλου και του νερού (μπλε, μαύρο, γκρι, λευκό, πράσινο).

2 σχόλια:

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου