Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Το δωρεάν Libre Office και πώς αντικαθιστά ότι γνωρίζαμε για το Microsoft Office


Το Libre Office είναι από τις πιο αξιόπιστες λύσεις ανοιχτού λογισμικού που έχουμε. Ο επεξεργαστής κειμένου που έχει και λέγεται Writer, είναι κατά πολύ ανώτερος από τον επεξεργαστή κειμένου σε Microsoft Word. Επίσης, τα φύλλα εργασίας Libre Calc είναι κατά πολύ ανώτερος από το Microsoft Excel.
Το δωρεάν Libre Office και πώς αντικαθιστά ότι γνωρίζαμε για το Microsoft Office

Είναι λίγος ο καιρός που ασχολούμαι με το να μαθαίνω και να χρησιμοποιώ τις δυνατότητες του Libre Writer και μπορώ να πω ότι δε δυσκολεύτηκα καθόλου στο να μπω κατευθείαν στο νόημα. Βέβαια βοηθάει το ότι γνώριζα πολύ καλά να εργάζομαι με το Word 2003. Τα μενού του Writer είναι ίδια με το Word 2003. Η πληκτρολόγηση μου ούτως ή άλλως ήταν με τυφλό σύστημα, οπότε και τα κείμενα γράφονται στο πι και φι. Όταν ψάχνω μία λειτουργία όπως πχ να κάνω τα πεζά κεφαλαία, ψάχνω σε παρεμφερή μέρη με το Word 2003. Η μορφοποίηση του κειμένου παρέχει κι αυτή πολλές δυνατότητες. Το Writer από την έκδοση 6.1 και πάνω είναι απλά καταπληκτικό.

Το δεύτερο που μπορούμε να το βάλουμε και πρώτο είναι ότι το Libre Office είναι ΔΩΡΕΑΝ. Στοιχίζει ΤΙΠΟΤΑ. Μπορείς βέβαια να συνεισφέρεις κάποιο ποσό αν είσαι ευχαριστημένος. Να βοηθήσουμε έτσι αυτούς που το έφτιαξαν και το ενημερώνουν σχεδόν καθημερινά.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη χρήση των εφαρμογών του Libre Office. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, αρχάριους και προχωρημένους. Αξίζει να το δείτε και είμαι σίγουρη θα το αγαπήσετε. Μπορείτε να το βρείτε εδώ LibreOffice.

Εσύ το χρησιμοποιείς;

2 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ Νατάσσα. Πολύ ενδιαφέρον!! Θα το δω.
    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου