Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Διακοπές στα Ψακούδια Χαλκιδικής

Το καλοκαίρι του 2018 πήγαμε για διακοπές 6 ημέρες στα Ψακούδια. Τα Ψακούδια βρίσκονται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής στην αρχή του. Έχουν θάλασσα χωρίς πέτρες και αρκετά μεγάλη ακτογραμμή. Πήγαμε στην αρχή του καλοκαιριού, τον Ιούνιο στο τέλος. Αυτή τη φορά είχαμε μεγάλη παρέα καθώς ήμασταν τρεις μαμάδες και τρία παιδιά. το σπίτι που βρήκαμε ήταν κοντά στο κέντρο και στην ακτή, αλλά ήταν ψηλά στο δρόμο. Οπότε όταν επιστρέφαμε πάλι από τη θάλασσα κάναμε αγώνα για να ανεβούμε.
Διακοπές στα Ψακούδια Χαλκιδικής
Στο σπίτι που μέναμε

Διακοπές στα Ψακούδια Χαλκιδικής
Στη Νικήτη

Διακοπές στα Ψακούδια Χαλκιδικής
Στη θάλασσα

Διακοπές στα Ψακούδια Χαλκιδικής
Στο σπίτι που μέναμε στα Ψακούδια

Επειδή ήμασταν πολλά άτομα μέναμε σε δύο μεγάλα δωμάτια που είχαν και κουζίνα. Σε ξενοδοχείο που ψάξαμε ήταν δύσκολο να βρούμε τετράκλινο που να είναι σε καλή τιμή. Φαντάζεστε τι γινόταν το μεσημέρι με τρεις μαμάδες που θέλουν τα ταΐσουν τα παιδιά τους. Να μαγειρέψουμε, να τα κάνουμε μπάνιο, να καθαρίσουμε. Ωστόσο περάσαμε πολύ καλά μιας που ήμασταν άνετα καθώς το χωριό δεν είχε πολύ κόσμο την εποχή που πήγαμε.

Η παραλία είναι αυτό που μου άρεσε πιο πολύ καθώς καθόμασταν σχεδόν πάντα πρώτη με δεύτερη σειρά και μπορούσαμε να παρακολουθούμε εύκολα τα παιδιά που έπαιζαν στην παραλία. Υπήρχε ασφάλεια, καθώς αφήσαμε κάποιες φορές τα φουσκωτά μας στην παραλία και δεν τα πείραξε κανείς. Μας τα πρόσεχαν. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν παιχνίδια με την άμμο και τη θάλασσα.

Το βράδυ βγαίναμε στο χωριό που δεν έχει πολλά πράγματα να δεις. Πήγαμε στη Νικήτη που είναι πιο μεγάλο χωριό και εκεί ήταν γεμάτη κόσμο. Μας άρεσε πολύ στη Νικήτη αν και η παραλία δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στα Ψακούδια. Δεν κάναμε όμως μπάνιο στη Νικήτη, πήγαμε μόνο για τη βόλτα. Ο καιρός ήταν πολύ καλός και μας βοήθησε να περάσουμε ωραία. Καθώς στην αρχή του καλοκαιριού του 2018 είχε πολλές βροχές. Μία νύχτα μόνο έβρεξε όταν είχαμε γυρίσει πια από την απογευματινή μας βόλτα.

Θα ξαναπήγαινα στα Ψακούδια γιατί μου άρεσε όντως πολύ.

Εσύ που πήγες διακοπές;

4 σχόλια:

  1. Ω πανέμορφα!
    Χαίρομαι να περνάτε καλά και καλοκαιρινά. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα ειδική στήλη για να γράφω για τα ταξίδια που πάμε και τι βλέπουμε εκεί

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία
    Να περνάτε πάντα όμορφα και ωραία με ωραίες στιγμές
    Μου αρέσουν και μένα πολλά τα ταξίδια εξωτερικό και Ελλάδα και οι εκδρομές στη χώρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε μακάρι να μπορούμε να πηγαίνουμε ταξιδάκια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου