Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Χορτοφαγία και σαρκοφαγία

Εδώ και τέσσερεις μήνες κάνω δίαιτα για να χάσω βάρος. Για να μπορέσω να χάσω κιλά ακολούθησα μία διατροφή που μου πρότεινε η διατροφολόγος. Η διατροφή αυτή ήταν πλούσια σε λαχανικά και φρούτα όπως και σε όσπρια και ζυμαρικά. Κρέας περιλαμβάνει μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Με τη δίαιτα αυτή έχω χάσει 4,5 κιλά.
Χορτοφαγία και σαρκοφαγία

Μπαίνοντας σε ένα πρόγραμμα διατροφής άλλαξε και ο τρόπος που έτρωγα. Τρώω πολύ πιο θρεπτικές τροφές που με αναζωογονούν. Τώρα αισθάνομαι πιο ζωντανή και ενεργητική σε σχέση με το πως ήμουν όταν έτρωγα σχεδόν κάθε μέρα ζωική τροφή. Έχασα περιττά κιλά και έχει βελτιωθεί το δέρμα μου και η υγεία μου. Προτιμώ πλέον να τρώω φυτική τροφή παρά ζωική και να αισθάνομαι έτοιμη να κοιμηθώ μετά.

Βέβαια δεν έχω κόψει εντελώς να τρώω ζωικές τροφές. Διαβάζω συχνά blogs που λένε για τις ζωικές τροφές που τρώμε και έχουν δίκιο στο μεγαλύτερο μέρος τους. Έχουμε βασίσει τη ζωή μας στην πτωματοφαγία. Πτωματοφαγία, μία λέξη που την έμαθα διαβάζοντας ένα blog μίας φίλης. Τρώμε κρέας που πολλές φορές είναι κοντά στο να χαλάσει. Ή ακόμα προέρχεται από ζώα που ήταν άρρωστα, χτυπημένα ή ζήσαν μία θλιβερή ζωή. Εξάλλου και οι ιώσεις προέρχονται από την κατανάλωση ομών ζωικών τροφών από διάφορα ζώα όπως έγινε και με τον κοροναϊό. Ωστόσο τρώω κρέας στο επίπεδο του να φάω τις αναγκαίες βιταμίνες όπως είναι η Β12.

Θα θελα να μπορέσω να απαγκιστρωθώ εντελώς από τα ζωικά τρόφιμα. Είναι δελεαστικό να βλέπεις τον άλλο δίπλα σου να τρώει την πίτα με το γύρο. Αλλά, αν το δεις πόσο βρωμάει αυτό που τρώει τώρα κοντά σου θα καταλάβεις αυτό που λέω. Χρειαζόμαστε φρέσκα τρόφιμα όπως είναι τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά. Τροφές που βοηθάνε τη διαύγεια του εγκεφάλου μας. Τα όσπρια είναι από τις πιο περιεκτικές τροφές σε σίδηρο και βιταμίνες. Σκοπεύω να ελατώσω στο ελάχιστο τις ζωικές τροφές και να συμπεριλάβω στο διαιτολόγιό μου άλλες πιο υγιεινές τροφές.

Εσύ μοιράζεσαι τις ίδιες ανησυχίες με εμένα; Τρως κρέας δίχως τύψεις;


6 σχόλια:

  1. Οφείλω να ομολογήσω ότι με προβλημάτισες. Σίγουρα δε θα ήθελα να σταματήσω εντελώς να τρώω κρέας γιατί δε ξέρω τις συνέπειες αυτού, αλλά πιστεύω ότι θα εννοούσε τον οργανισμό μου εάν τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά και οσπρια. Έτρωγα πολλά φρούτα και λαχανικά στην εγκυμοσύνη και θυμάμαι που ένιωθα αναζωογονημένη και περισσότερο υγιής. Είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου οτι θέλω να ξεκινήσω να τρώω πάλι περισσότερα από αυτά και τώρα μου το έφερες στο συνειδητό. Σε ευχαριστώ γι αυτό. Χαίρομαι που είσαι κι αισθάνεσαι καλά με τη καλή σου διατροφή. Συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά ήθελα να τονίσω ότι με τη χορτοφαγία νιώθεις πιο ανάλαφρος και με πιο καθαρό μυαλό και έχεις μια άλλη αίσθηση δε νιώθεις αυτό το βάρος που γίνεται μετά την κατανάλωση κρέατος

      Διαγραφή
  2. Μπράβο σου για την σωστή διατροφή σου.
    Ναι τρώω κρέας αλλά με μέτρο. Ισορροπημένη διατροφή που περιέχει φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα.
    Εξαλλου η άποψή μου είναι ότι οι τροφές μας είτε κρέας είτε λαχανικά έχουν τόσες ορμόνες και ψεκάζονται με τόσα φυτοφάρμακα που δεν το σκέφτομαι καθόλου γιατί θα πάψω να τρώω.
    Συνέχισε αυτό που σε αναζωογονεί.
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι μεγάλη και ειδικά με τα φάρμακα που ρίχνουν σε φυτά και ζώα για να καταπολεμήσουν τις αρρώστιες τους. Όμως τουλάχιστον δεν είναι άρρωστα.

      Διαγραφή
  3. Νατάσα μου να σου πω μπράβο για τις επιλογές σου και την επιμονή σου. Τρώω κρέας ναι. Με μέτρο. Και δεν έχω αναστολές. Η ζωή έχει έναν κύκλο και οφείλουμε να τον τηρούμε. Απλά με μέτρο. Όπως πρέπει. Συνέχισε να κάνεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει να μοιράζομαι τις πληροφορίες που μερικές φορές για να τις βρω ξόδεψα πολύ χρόνο. Αυτό το σκοπό έχει το blog μου. Είναι ένα μοίρασμα των εμπειριών που αποκτώ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Γιάννη μου

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου