Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Αλλαγή χαλιών για το Χειμώνα πότε γίνεται

 Έφτασε ο καιρός να αλλάξουμε τα χαλιά για το Χειμώνα. Και λέω αλλάξουμε γιατί στρώνω χαλιά και το Χειμώνα και το Καλοκαίρι. Μου αρέσει πολύ όπως δείχνει το σπίτι με το χαλί για αυτό δεν το αποχωρίζομαι. Πότε όμως είναι ο κατάλληλος καιρός για να αλλάξουμε το χαλί μας και να βάλουμε το χειμωνιάτικο;

Αλλαγή χαλιών για το Χειμώνα πότε γίνεται

Το στρώσιμο χαλιών το χειμώνα συνήθως γίνεται το φθινόπωρο, όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν και οι ημέρες γίνονται πιο κρύες. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να στρώνουν τα χαλιά τους από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, καθώς τότε είναι κατάλληλη η εποχή για να προσθέσουν ζεστασιά και άνεση στους χώρους τους. Στη Θεσσαλονίκη που μένω συνήθως αυτή η περίοδος είναι μετά την 28η Οκτωβρίου. Ο καιρός ψυχραίνει οπότε βγάζουμε τα χειμωνιάτικα χαλιά και ριχτάρια. Βέβαια πριν στρώσουμε τα χαλιά κάνουμε μία γενική όλα τα πατώματα των δωματίων, κάτω από τους καναπέδες και τα κρεβάτια. Ένα καλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα. 

Κάποιες φορές πλένω και τις κουρτίνες αυτή την εποχή, γιατί κλείνουν πλέον τα παράθυρα και δε θα σκονίζονται το Χειμώνα. Αν είναι πλενόμενες τις πλένω σε κρύο νερό ή στους 30 βαθμούς και αν προτιμάς πλύσιμο στο χέρι τις βάζεις σε μια λεκάνη με απαλό απορρυπαντικό. Επίσης, κάνω καθάρισμα όλα τα τζάμια όπου θα μπουν καθαρές πλέον οι κουρτίνες. Σημειώνω εδώ πώς τις κουρτίνες απλά τις πλένω και μετά τις τοποθετώ να στεγνώσουν στις κορνίζες τους. Δεν τις σιδερώνω.

Αυτές τις συμβουλές είχα για τις δουλειές του Χειμώνα που πλησιάζει.

Διαβάστε περισσότερα >> "Αλλαγή χαλιών για το Χειμώνα πότε γίνεται"