Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Διακοπές στο Πολύχρονο Χαλκιδικής

Διακοπές ώρα μηδέν και ο προορισμός το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Ένας τόπος με ότι ζητήσεις από βουνό και θάλασσα, βράχια και άμμο. Είχα καιρό να πάω στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και θα με ωφελούσε αν είχα έναν οδηγό διακοπών σαν αυτόν που θα σας δώσω παρακάτω. Οι παρατηρήσεις μου έγιναν την περίοδο της μεγαλύτερης τουριστικής κίνησης, τη βδομάδα δηλαδή, του δεκαπενταύγουστου.
Διακοπές στο Πολύχρονο Χαλκιδικής

Διάλεξα για τόπο διαμονής το Πολύχρονο Χαλκιδικής. Ένα αρκετά μεγάλο χωριό στο οποίο γινόταν το αδιαχώρητο από ξένους κυρίως, τουρίστες. Στο Πολύχρονο δεν κολυμπήσαμε στην παραλία του λόγω του μεγάλου συνωστισμού και του αδιαχώρητου που γινόταν εκεί. Προτιμήσαμε πιο ήσυχες παραλίες.

Πολλούς ξένους είχε και το Πευκοχώρι, όπου ο κόσμος ήταν ασφυκτικά πολύς. Σε σημείο να μη βρίσκεις θέση στάθμευσης πουθενά. Δεν πήγαμε ούτε για μπάνιο ούτε για βραδινή έξοδο στο Πευκοχώρι. Οι ξένοι τουρίστες είναι χαμηλού επιπέδου που περιορίζονταν στην αγορά από τα σούπερ μάρκετ της περιοχής, και δεν ψώνιζαν από τα μαγαζιά όπως μας είπαν.

Για πρωινό μπάνιο συνιστώ στο Παλιούρι τον Γλαρόκαβο, όπου έχει σχετικά καλή θάλασσα και η ελάχιστη κατανάλωση κατά άτομο χρεώνεται στα πέντε ευρώ. Πιο μακριά έχει το παλιό Ξενία σημερινή παραλία της Λευκής Άμμου. Εκεί έχει φανταστικές παραλίες και σχετικά ωραία καφέ αλλά χρεώνουν την ελάχιστη κατανάλωση στα δεκαπέντε και είκοσι ευρώ κατά άτομο. Γι αυτό το λόγο εγώ τουλάχιστον δε θα πήγαινα. Πιο κοντά ακόμα στο Παλιούρι έχει και την Παραλία του Ναυαγού μια όμορφη παραλία με μεγάλες πέτρες όμως και με τιμές κατά άτομο στα τεσσεράμισι ευρώ.

Επιλέξαμε για το μπάνιο μας και παραλίες από την άλλη πλευρά, στην Κρυοπηγή. Στο φανάρι της Κρυοπηγής και κάτω είναι η παραλία του κάμπινγκ της Κρυοπηγής. Μία παραλία με μικρές πέτρες στο ξεκίνημα και άμμο στη συνέχεια. Μικρή παραλία για λίγους και φτηνό τίμημα καθώς ήταν τρία ευρώ ο καφές εκεί. Πιο κάτω και πέρα από την Κρυοπηγή έχει διάφορα ξενοδοχεία που διαθέτουν και ξαπλώστρες αλλά χρεώνουν την ξαπλώστρα και χωριστά τον καφέ με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος κατά άτομο να φτάνει στα έντεκα με δεκαπέντε ευρώ.  Πραγματική ληστεία από τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Η παραλία ωστόσο εκεί είναι πολύ καλή τόσο η άμμος έξω από τη θάλασσα, όσο και τα ψιλά πετραδάκια μέσα στη θάλασσα. Με μια ομπρέλα βολεύεσαι μια χαρά χωρίς να έχεις ανάγκη κανένα.

Για βραδινή έξοδο για καλό φαγητό ή γλυκό προτείνω την Άθυτο αν βρείτε μέρος να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας. Η Καλλιθέα προτείνεται σε αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν σε μπαρ και κλαμπ μέχρι πρωίας. Το Πευκοχώρι κι αυτό με τον άπειρο κόσμο, όπως και το Πολύχρονο έχουν πολλούς ξένους και προσφέρεται για τις απογευματινές βόλτες και αγορές από τα μαγαζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου