Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

Κοκκινιστό με ρύζι

Το κοκκινιστό με ρύζι δεν το κάνω συχνά γιατί το μοσχαρίσιο κρέας χρειάζεται δύο ώρες τουλάχιστον για να γίνει μαλακό και να κόβεται εύκολα. Έτσι όταν το φτιάχνω είναι κάπως σαν γιορτή στο σπίτι γιατί όλοι χαίρονται να φάνε μαλακό κρέας και κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Κοκκινιστό με ρύζι

Τα υλικά που χρησιμοποιώ για 4 μερίδες είναι:

Για το κρέας και τη σάλτσα του
1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο χωρίς πάχος και ίνες σε κομμάτια μικρά
Λάδι
1 κρεμμύδι
1/2 ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι γλυκού δυόσμος ξηρός
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόρδο

Για το ρύζι 
300 γραμμ. ρύζι
2 κύβους κνορ
Λίγο βούτυρο

Προετοιμασία
Βάζω σε μία μέτρια κατσαρόλα λάδι όσο να καλυφθεί ο πάτος της. Κόβω το κρεμύδι σε κυβάκια και το ρίχνω να τσιγαριστεί στο νούμερο 7 του ματιού. Πλένω το κρέας και το ρίχνω κι αυτό μέσα. Ανακατεύω. Αφήνω να τσιγαριστούν και μόλις εξατμιστεί όλο το νερό που βγάζει το κρέας ρίχνω το κρασί για να το σβήσω. Στη συνέχεια προσθέτω δύο ποτήρια νερό. Βάζω το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα μυρωδικά. Αφήνω να βράσουν τουλάχιστον 1 και 1/2 ώρα.

Το ρύζι φτιάχνεται απλά. Βάζω 2 λίτρα νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνω να βράσει. Βάζω το μάτι στο 7. Σε περίπου 15 με 20 λεπτά το νερό θα βράσει οπότε και προσθέτω το ρύζι και το αφήνω 11-15 λεπτά να βράσει. Στο τέλος στραγγίζω και προσθέτω το βούτυρο. Έτοιμο και το ρύζι.

Σου άρεσε;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου