Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Καθαρισμός μπάνιου σε 5 βήματα

 Ο καθαρισμός του μπάνιου είναι ένας μπελάς για κάθε σπίτι και όλες θέλουμε να καθαρίσει με τον καλύτερο τρόπο. Χρησιμοποιώ τρία καθαριστικά για τον καθαρισμό του μπάνιου μου και θα σας τα πω σε αυτό το άρθρο. Κατ' αρχάς χρησιμοποιώ το Viakal για το μπάνιο, το δεύτερο είναι η χλωρίνη στη συσκευασία Klinex Ultra λεβάντα και τέλος το παπί Duck λεβάντα.

Καθαρισμός μπάνιου σε 5 βήματα


Τα βήματα που ακολουθώ για τον καθαρισμό και απολύμανση της τουαλέτας είναι τα εξής:

Βήμα πρώτο 

Πρώτη στη λίστα έρχεται η λεκάνη που την καθαρίζω ως εξής. Πρώτα παίρνω το πιγκάλ και πετάω τα όποια νερά έχει μέσα του στην λεκάνη. μετά καθαρίζω το βουρτσάκι του και ρίχνω λίγη χλωρίνη μέσα του και το αφήνω στην άκρη. 

Παίρνω το παπί και ρίχνω στην λεκάνη περιμετρικά και γύρω γύρω. Μετά με το βουρτσάκι του πιγκάλ βουρτσίζω το υγρό που βρίσκεται στη λεκάνη.

Με ένα σφουγγάρι που έχω μόνο για τη λεκάνη καθαρίζω τις υπόλοιπες επιφάνειές της με χλωρίνη. Αφήνω όλα τα υλικά για μισή ώρα και ξεβγάζω.

Βήμα δεύτερο

Σειρά έχει ο νεροχύτης. Πρώτα καθαρίζω με το Viakal. Με ένα σφουγγάρι που έχω για το υπόλοιπο μπάνιο βάζω χλωρίνη και απολυμένω το νεροχύτη. Επιμένω στα σημεία που φεύγει το νερό και όπου έχει αρχές μούχλας.

Βήμα τρίτο

Σε αυτό το στάδιο καθαρίζω τη μπανιέρα. Αφού ρίξω viakal για να φύγουν όλα τα άλατα απολυμαίνω μετά με χλωρίνη. 

Βήμα τέταρτο

Ψεκάζω με viakal όλα τα πλακάκια και σκουπίζω με το σφουγγάρι.

Βήμα πέμπτο

Το τελευταίο βήμα αφαιρεί και τους περισσότερους ρύπους και βακτήρια και είναι το σφουγγάρισμα του μπάνιου. Πάντα με λιγο χλωρίνη κι αυτό και η απολύμανση της τουαλέτας έχει τελειώσει.

1 σχόλιο:

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου