Το έφτιαξα το Σαββατοκύριακο που πέρασε και μας άρεσε πάρα πολύ. Έχει γεύση πιο πολύ σαν του ψωμιού με λίγη ιδέα τυριού. Γίνεται δηλαδή κάτι σαν τυρόψωμο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
2 φλυτζάνια τυρί κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένο
11/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
Λίγο γάλα μία ιδέα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Λίγο αλάτι
Πώς παρασκευάζεται:
Βάζουμε το βούτυρο και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι μαζί. Ρίχνουμε λίγο γάλα να υγρανθεί η ζύμη μας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τέλος το τυρί. Το τυρί μην το τρίψετε πολύ, γιατί χάνεται η γεύση. Τα υλικά μας όλα χωράνε σε μία φόρμα μεταλική κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Μόλις φουσκώσει βάζουμε μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκε. Αν βγαίνει η οδοντογλυφίδα άθικτη το κέικ μας έχει ψηθεί.
Καλή σας όρεξη!
2 φλυτζάνια τυρί κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένο
11/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
Λίγο γάλα μία ιδέα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Λίγο αλάτι
Πώς παρασκευάζεται:
Βάζουμε το βούτυρο και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι μαζί. Ρίχνουμε λίγο γάλα να υγρανθεί η ζύμη μας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τέλος το τυρί. Το τυρί μην το τρίψετε πολύ, γιατί χάνεται η γεύση. Τα υλικά μας όλα χωράνε σε μία φόρμα μεταλική κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Μόλις φουσκώσει βάζουμε μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκε. Αν βγαίνει η οδοντογλυφίδα άθικτη το κέικ μας έχει ψηθεί.
Καλή σας όρεξη!
μμμ φαίνεται νόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νόστιμο να το δοκιμάσεις είναι πολύ εύκολο
ΔιαγραφήΚΑΛΗΜΈΡΑ ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΟΥ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και σε σένα Ελένη
ΔιαγραφήΑχ μου άνοιξε την όρεξη κι ας έχω ήδη φάει!...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμάσω τη συνταγή σου Νατάσα μου, σ' ευχαριστούμε!
Φιλιά
Μαρίνα
Είναι απλή συνταγή γιατί δε μου αρέσουν οι περίπλοκες που δεν πετυχαίνουν σχεδόν ποτέ
ΔιαγραφήΟτι αλμυρο..και νοστιμο..μεσα ειμαι πολύ εκολο και σιγουρα νοστιμο θα ειναι Νατασσα μου..θα γραψω την συνταγη για να το φτιαξω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστω για την επισκεψη... ..να περνας ομορφα οτι και να κανεις φιλακιααα!!!!
Αν και έβαλα αλμυρό τυρί δε μου βγήκε πολύ αλμυρό να ξέρεις αν θέλεις κάτι αλμυρό το τυρί να είναι κεφαλοτύρι
ΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον! Αλμυρό κέικ, ε? Να κάτι καινούριο, Νατάσα μου. Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Πολλά φιλιά, φίλη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉθελα καιρό να το δοκιμάσω και τελικά μου πέτυχε
ΔιαγραφήΕγώ φτιάχνω αλμυρό κέικ με λουκάνικα. Κρατώ τη συνταγή σου και θα τη φτιάξω σύντομα. Φαίνεται νοστιμότατο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Νατάσα
Καλό Σ/Κο
Και με λουκάνικα θα ήταν ωραίο τα κόβεις σε κομμάτια πιστεύω
ΔιαγραφήΠω πω νοστιμιές καλός σε βρήκα θα τα λέμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες λοιπόν Κατρίνα χαίρομαι πολύ που σε βλέπω
ΔιαγραφήΠεινάωωω!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!!
Ναι ήταν πολύ νόστιμο το αλμυρό μας κέικ :)
ΔιαγραφήΚαιρό είχα να μπω στο blog σου! Μιαμ μιαμ τι όμορφη ιδέα!! Θα το κάνω άμεσα! Φιλιαααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έρχεσαι είσαι καλοδεχούμενη πάντα
ΔιαγραφήΠολύ νόστιμο, θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι είχε τη γεύση και υφή σαν αυτή του ψωμιού αλλά σε πιο αλμυρό κάπως
Διαγραφή