Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Εργαλεία διαχείρισης social media

Για να διαφημίσετε τα άρθρα που γράφετε στο blog σας χρειάζεστε να τα διαφημίζετε με κάποιες αναρτήσεις στα social media, όπως είναι το facebook, το twitter κτλ. Οπότε χρειάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα να κάνετε αναρτήσεις που θα παραπέμπουν στο blog σας. Αυτό θα σας βάλει σε επιπλέον δουλειά, καθώς θα πρέπει να παρακολουθείτε πώς πάνε οι αναρτήσεις αυτές στα social media και αν έχουν επιτυχία.
Για να μπορείτε να παρακολουθείτε τα social media, που είστε εγγεγραμμένοι, υπάρχουν εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να συμμαζευτείτε. Στα περισσότερα, συνήθως, από αυτά χρειάζεται να πληρώνετε κάποιο ποσό μηνιαίως. Αλλά για το blog σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες λειτουργίες δωρεάν ώστε να δείτε τι χρειάζεστε.
Εργαλεία διαχείρισης social media

Μερικά από αυτά τα εργαλεία είναι:

  1.     το Buffer στη buffer.com
  2.     το Hootsuite στο hootsuite.com
  3.     το SumAll στο blog.crazyegg.com/2015/05/07/sumall-social-media-tool
  4.     το TweetDeck στο tweetdeck.twitter.com για λογαριασμούς twitter μόνο
  5.     το Everypost στο everypost.me
  6.     το SocialOomph στο www.socialoomph.com
  7.     το Sprout Social στο sproutsocial.com

Με τα παραπάνω εργαλεία θα οργανώσετε καλύτερα τις καμπάνιές σας στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε να δημιουργείτε μία ανάρτηση με το κείμενο και την εικόνα που θα επιλέξετε. Στη συνέχεια προωθείτε αυτή την ανάρτηση στα social media, που είστε εγγεγραμμένοι με ένα κλικ.

Εγώ χρησιμοποίησα το Buffer και μέχρι τώρα η άποψή μου είναι θετική. Σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι δεν το πολυχρησιμοποιώ, γιατί δεν κάνει αναρτήσεις σε ομάδες η δωρεάν έκδοση. To TweetDeck είναι δωρεάν για να έχετε μία πιο γενική εικόνα των twitter λογαριασμών σας. Το πρόβλημά του είναι ότι είναι μόνο για το Twitter.

Εσύ έχεις δοκιμάσει κάποιο εργαλείο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου