Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ειδοποιήσεις push για κινητά (mobile push notifications)

Τι είναι οι ειδοποιήσεις push για κινητά
Οι ειδοποιήσεις push για κινητά ή αλλιώς server push, είναι η μεταφορά δεδομένων από μία εφαρμογή σε μία κινητή συσκευή (κινητό, τάμπλετ,φορητός Η/Υ) χωρίς κάποια αίτηση από τον "πελάτη". Αυτό γίνεται για διαφημιστικούς κυρίως λόγους επιχειρήσεων τοπικού χαρακτήρα.

Ειδοποιήσεις push για κινητά (mobile push notifications)

Σε αντίθεση με τις pull ειδοποιήσεις, στις οποίες ο "πελάτης" αιτείται πληροφορίες από έναν εξυπηρέτη (server), οι push ειδοποιήσεις ξεκινούν από τον εξυπηρέτη (server). Τυπικά, ο τελικός χρήστης πρέπει να έχει ενεργοποιημένο να λαμβάνει τέτοιου είδους ειδοποιήσεις. Έτσι ο χρήστης έχοντας ενεργοποιημένες τις ειδοποιείσεις push στο κινητό του και την αναγνώριση θέσης του κινητού, μπορεί να λάβει διαφημιστικές ειδοποιήσεις ώστε να επισκεφτεί καταστήματα στον τόπο τον οποίο βρίσκεται.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των push ειδοποιήσεων είναι ότι όταν μία επιχείρηση είναι τοπική της επιτρέπουν να διαφημιστεί σε δυνητικούς πελάτες όταν αυτοί βρίσκονται στην περιοχή κοντά της. Για τους χρήστες αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρίσκουν ότι θέλουν κοντά τους και να εξυπηρετούνται καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου