Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κοτόπουλο μανιτάρια στο φούρνο με ρύζι

Το κοτόπουλο μανιτάρια στο φούρνο με ρύζι το κάνω σχεδόν κάθε βδομάδα γιατί μας αρέσει πολύ. Είναι από τα αγαπημένα της κόρης μου. Είναι εύκολο και μοσχομυρισμένο. Συνήθως το κάνω το Σάββατο που είμαστε όλοι στο σπίτι και τρώμε στο τραπέζι όλοι μαζί. Είναι μια πολύ υγιεινή και θρεπτική τροφή που έχει τις απαραίτητες βιταμίνες και είναι εύκολο να το φας.
Κοτόπουλο μανιτάρια στο φούρνο με ρύζι

Υλικά που βάζω για 4 χορταστικές μερίδες είναι:
Για το κοτόπουλο 
4 στήθη κοτόπουλο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Φρυγανιά τριμμένη
1 κουτάκι μικρό μανιτάρια
1/2 κουτάκι μικρό κρέμα γάλακτος

Για το ρύζι 
300 γραμμ. ρύζι
2 κύβους κνορ κοτόπουλο
Λίγο βούτυρο

Σε ένα ταψί ρίχνω λάδι να καλυφθεί ο πάτος του. Εγώ χρησιμοποιώ γυάλινο ταψί. Πλένω τα στήθη, τα αλατοπιπερώνω, αλείφω γύρω γύρω με κάρυ και πασπαλίζω από επάνω την τριμμένη φρυγανιά. Ανοίγω την κονσέρβα μανιτάρια και το ρίχνω στα ενδιάμεσα μέρη του κοτόπουλου. Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς και θέρμανση πάνω κάτω για μία ώρα. Είκοσι λεπτά πριν λήξει ο χρόνος ψησίματος του κοτόπουλου προσθέτω την κρέμα γάλακτος.

Το ρύζι φτιάχνεται απλά. Βάζω 2 λίτρα νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνω να βράσει. Βάζω το μάτι στο 7. Σε περίπου 15 με 20 λεπτά το νερό θα βράσει οπότε και προσθέτω το ρύζι και το αφήνω 11-15 λεπτά να βράσει. Στο τέλος στραγγίζω και προσθέτω το βούτυρο. Έτοιμο και το ρύζι.

Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου