Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Συμβουλές για ένα καλό Blog

Μάθε τι εμφάνιση θα πρέπει να έχει ένα blog
Για να φτιάξεις ένα blog διάβασε εδώ, Πώς να φτιάξεις ένα blog. Εφόσον έχεις προχωρήσει και το έφτιαξες τελικά, πρέπει να του δώσεις μια εμφάνιση. Πάρε ιδέες κοιτώντας άλλα επιτυχημένα blogs. Πειραματίσου με το τι μπορείς να κάνεις με το Blogger από εμφάνιση, τι σε βολεύει εσένα και τι είναι αισθητικά σωστό. Για να αλλάξεις την εμφάνιση στο Blogger πηγαίνεις από το Πρότυπο και τη Διάταξη στο αριστερό μενού.
Συμβουλές για ένα καλό Blog

Γίνε πιο κοινωνική και εγγράψου σε κοινωνικά δίκτυα
Αν δεν το έχεις ήδη κάνει καλό είναι να εγγραφείς σε κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook, twitter κτλ. Έτσι θα δεις ποιες άλλες ιστοσελίδες έχουν παραπλήσια θέματα με το δικό σου. Καλό είναι να κάνεις φίλους από τέτοιες σελίδες. Και φυσικά όταν φτιάξεις ωραία και καλά το δικό σου blog να έχεις κάπου να το πεις.

Βρες ένα τρόπο να σημειώνεις τις ιδέες σου
Ένας τρόπος για να σημειώνεις τις ιδέες σου είναι να κουβαλάς παντού μαζί σου ένα μικρό σημειωματάριο. Αυτό μπορεί να είναι ένα μπλοκάκι ή στο κινητό σου ένα σημειωματάριο όπως το Evernote για android συστήματα. Επίσης μπορείς να ηχογραφείς τις ιδέες σου και να τις καταγράφεις στο κινητό σου με κάποια εφαρμογή καταγραφής ήχου.

Συγκέντρωσε κάπου τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς σου
Σε μια εφαρμογή για αποθήκευση κωδικών βάλε τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς για το e-mail σου για το google account για το facebook και όλα α κοινωνικά δίκτυα που έχεις εγγραφεί. Αντί για εφαρμογή μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το μπλοκ για να τα καταγράψεις εκεί και να είναι ασφαλή. Έτσι θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να συνδεθείς όπου επιθυμείς χωρίς να σκέφτεσαι ποιον κωδικό έχεις βάλει.

Κατέβασε μια εφαρμογή διαχείρισης των social media
Για να μπορέσεις να ελέγξεις καλύτερα τα πολλά διαδικτυακά μέσα καλό θα είναι να κατεβάσεις μια εφαρμογή διαχείρισης social media. Δες για τέτοιες εφαρμογές και πώς μπορείς να τις αποκτήσεις εδώ, Εργαλεία διαχείρισης social media.

Εγγράψου στο Gravatar
Μπορείς να συνδέσεις το προφίλ σου με μία εικόνα με όλα τα προφίλ που έχεις στα άλλα κοινωνικά δίκτυα και να εμφανίζονται συνολικά τα σχόλιά σου ώστε να μπορούν να σε ακολουθούν. Βρίσκεται στο wordpress το οποίο είναι επίσης ένα καλό εργαλείο για να φτιάξεις το blog σου.

Βρες χρόνο να κάνεις τις εργασίες που χρειάζεται για να ανεβάσεις στο blog σου
Βρες χρόνο για τις δημιουργίες σου ή για τη συλλογή όσων ιδεών χρειάζεσαι για να γράψεις στο blog σου. Μην το αφήνεις για αργότερα.

Χαίρομαι αν οι συμβουλές μου μπορέσουν να βοηθήσουν μερικούς και μερικές να κάνουν τα δικά τους blogs πιο λειτουργικά και γνωστά. Περιμένω και τις δικές απόψεις και γνώμες. Τι έχεις να πεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου