Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς να φτιάξεις ένα blog

Ωραία ήρθε η ώρα να φτιάξεις ένα blog. Το blog δεν είναι κάτι το δύσκολο ή το άπιαστο. Είναι όμως για άτομα πειθαρχημένα και με πρόγραμμα. Χρειάζεται να ασχολείσαι με κάτι και να θέλεις να το κάνεις γνωστό. Να έχεις κάποιο χόμπυ, να ασχολείσαι με την οργάνωση, ή την καθαριότητα κτλ. Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις είναι γιατί θέλεις να κάνεις ένα blog. Αφού καταφέρεις να απαντήσεις σε αυτή την απλή ερώτηση μετά πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου: Για πόσο καιρό είμαι διατιθεμένη να συνεχίσω και να το ενημερώνω; Τι υλικό έχεις έτοιμο και πόσες ώρες θα αφιερώνεις κάθε μέρα σε αυτό. Είναι το υλικό σου ενδιαφέρον;
Πώς να φτιάξεις ένα blog

Έστω ότι τελικά αποφασίζεις να το δημιουργήσεις. Για την αρχή θα πρότεινα να επιλέξεις μία απλή πλατφόρμα για blogs, όπως το Blogger (www.blogger.com). Αυτή η πλατφόρμα βρίσκεται στο Google. Οπότε αν έχεις λογαριασμό στο Google, θα έχεις και e-mail από το Gmail και θα έχεις και μπλογκ από το Blogger. Εφόσον έχεις κάνει σύνδεση στο Google μπορείς να δημιουργήσεις ένα blog πηγαίνοντας επάνω δεξιά στα τετραγονάκια και τα πατάς. Ανοίγει ένα μικρό παράθυρο, πατάς κάτω αριστερά Περισσότερα και σου εμφανίζει το κουτάκι με το Β για το blogger. Δες την παρακάτω εικόνα.
Πώς να φτιάξεις ένα blog
Αφού επιλέξεις το Β ακολουθείς τις οδηγίες για να δημιουργήσεις το blog σου. Επιλέξεις επάνω αριστερά Δημιουργία νέου ιστολογίου και ανοίγει το παρακάτω παράθυρο.
Πώς να φτιάξεις ένα blog
Εκεί βάζεις τον Τίτλο που θα αφορά το σύνολο των αναρτήσεων σου. Μετά στη Διεύθυνση θα διαλέξεις μία ονομασία για την ιστοσελίδα σου που καλό θα είναι να είναι πάλι σχετική με αυτά που θα γράφεις. Εγώ πρόσφατα άλλαξα ονομασία και από webdevthis.blogspot.gr το άλλαξα σε natassasblogtips.blogspot.gr που πιστεύω ότι με αφορά περισσότερο. Από το Θέμα επιλέγεις την εμφάνιση που θέλεις να έχει το blog σου και...

Ξεκίνησες!

Τώρα μπορείς να αρχίσεις τις δημοσιεύσεις σου. Από εκεί και πέρα θα σε ενημερώσω τι άλλο θα κάνεις με επιπλέον αναρτήσεις. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου