Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς να εισάγεις μία εικόνα στο Blogger

Ωραία έστεισες το blog σου και θέλεις να εισάγεις, στην πλαινή στήλη, μία ή περισσότερες εικόνες. Θα πας στo Blogger και θα συνδεθείς μέσω του Google λογαριασμού σου. Θα επιλέξεις το Blog σου από επάνω και αριστερά από την Προβολή Ιστολογίου. Όταν εμφανιστεί το blog σου τότε θα πας από αριστερά στη Διάταξη.

Πώς να εισάγεις μία εικόνα στο Blogger


Εκεί επιλέγεις που θέλεις να βάλεις την εικόνα σου πχ στη δεξιά στήλη πχ sidebar-right-1 και πατάς Προσθήκη gadget.

Ανοίγει ένα παράθυρο με επιλογές. Από εκεί πας κατευθείαν στο gadget HTML/JavaScript και το ανοίγεις.

Πώς να εισάγεις μία εικόνα στο Blogger


Στον τίτλο βάζεις τον τίτλο που θέλεις να φαίνεται, ή το αφήνεις κενό αν δε θέλεις κεφαλίδα, και μέσα γράφεις <img src="http://path που ανέβασες την εικόνα" width="200" height="150">. Τόσο απλά. Αν θέλεις η εικόνα σου να είναι και λινκ σε άλλη σελίδα ή ιστοσελίδα βάζεις τον εξής κώδικα: <a href="http://το σάιτ που θέλεις να πηγαίνει πατώντας την εικόνα"><img src="http://path που ανέβασες την εικόνα" width="200" height="150"></a>

Αν θέλεις και κείμενο κάτω από την εικόνα απλά βάλε <p>το κείμενό σου</p>. Για να ανεβάσεις μία εικόνα πατάς το εικονίδιο με την εικόνα στο μενού επάνω Προσθήκη εικόνων. Και μετά ανεβάζεις τις εικόνες που θέλεις. Με δεξί κλικ μετά πάνω στις εικόνες παίρνεις με αντιγραφή το path τους.

Σου ήταν χρήσιμο το άρθρο αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου