Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Kαθαρισμός για σεντόνια και πετσέτες

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε και να καθαρίζουμε τα σεντόνια και τις πετσέτες μας; Για να καταπολεμήσουμε τα μικρόβια που επικάθονται πάνω στα σεντόνια και τις πετσέτες πρέπει να τα πλένουμε συχνά.

Kαθαρισμός για σεντόνια και πετσέτες

Πλένουμε τα σεντόνια κάθε εβδομάδα
Καλό είναι το βράδυ να φοράμε ρούχα που είναι μόνο για να κοιμηθούμε και να μην κυκλοφορούμε με αυτά όλη την υπόλοιπη ημέρα. Ωστόσο ακόμα κι αν έχουμε κάνει μπάνιο προηγουμένως τα νεκρά κύτταρά μας, μαζί με τον ιδρώτα και το λίπος, αποβάλλονται στα σεντόνια μας. Έτσι επιβάλλεται να πλένουμε τα σεντόνια τακτικά. Εγώ προσωπικά πλένω τα σεντόνια ανά δύο εβδομάδες στους 40 βαθμούς, καθώς το σιδέρωμα τους, που πρέπει να είναι καλό, είναι δύσκολο να το κάνω κάθε εβδομάδα.

Πλένουμε τα μαξιλάρια κάθε εβδομάδα
Τα μαξιλάρια επίσης λερώνονται όπως και τα σεντόνια το ίδιο πολύ. Πλένουμε τις μαξιλαροθήκες κάθε εβδομάδα και το εσωτερικό των μαξιλαριών δύο φορές το χρόνο τουλάχιστον. Μία στην αρχή του χειμώνα και μία στην αρχή του καλοκαιριού. Πλένουμε τα εσωτερικά των μαξιλαριών κι όταν κιτρινίσουν. Τις μαξιλαροθήκες τις πλένουμε στους 40 ή 60 βαθμούς και τα εσωτερικά μαξιλάρια στους 60 βαθμούς Κελσίου.

Μπουρνούζια πότε πλένονται
Ενώ τα μπουρνούζια τα τυλιγόμαστε όταν είμαστε καθαροί ωστόσο κολλάνε επάνω τους τα νεκρά κύτταρα από το σώμα μας. Τα μπουρνούζια και οι πετσέτες σώματος μένουν ώρα υγρά και μαζεύουν διάφορα βακτήρια λόγω της υγρασίας. Καλό είναι να πλένονται κάθε εβδομάδα στους 40 βαθμούς. Τα μπουρνούζια όπως και οι πετσέτες δε σιδερώνονται.

Πετσέτες πότε πλένονται
Οι πετσέτες χεριών επειδή τις μεταχειριζόμαστε πολύ συχνά στη διάρκεια της ημέρας πρέπει να αλλάζουν κάθε δύο με τρεις ημέρες για να διατηρούνται υγιεινές και να μην περνάνε βακτηρίδια στα χέρια μας. Οι πετσέτες προσώπου καλό είναι να αλλάζουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αν έχετε πρόβλημα ακμής ή άλλο στο πρόσωπό σας, καλό είναι να τις αλλάζετε κάθε ημέρα. Οι πετσέτες κουζίνας χρειάζεται να αλλάζουν κάθε δύο με τρεις ημέρες γιατί και αυτές μένουν υγρές για πολύ ώρα και μαζεύουν μικρόβια και μούχλα. Τις πετσέτες τις πλένουμε στους 40 ή 60 βαθμούς καθώς δε σιδερώνονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου