Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ιατρείο Δίαιτολογίας

Έχω κατά καιρούς γράψει για τις προσπάθειες δίαιτας που κάνω. Σήμερα θα σας μιλήσω για το Ιατρείο Διαιτολογίας. Είναι ένα εξωτερικό ιατρείο που γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Άγιος Παύλος". Είναι ένα άκρως επαγγελματικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μία διαιτολόγο - διατροφολόγο και μία ψυχολόγο.
Ιατρείο Δίαιτολογίας

Το ιατρείο αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το βάρος τους και θέλουν να αλλάξουν την παρούσα κατάστασή τους. Γίνεται κάθε Παρασκευή στις ώρες 11:00 με 13:00. Στόχος του είναι το άτομο - ασθενής να συνειδητοποιήσει την κατάστασή του, να περάσει από τα πέντε στάδια αλλαγής και να αποφασίσει να κάνει κάτι για να αλλάξει τη ζωή του. (*)Τα πέντε στάδια αλλαγής είναι:

  1. Το στάδιο της άρνησης της αλλαγής, στο οποίο το άτομο δεν επιθυμεί να συζητάει για κάποια αλλαγή.
  2. Το στάδιο της πρόθεσης για αλλαγή, όπου το άτομο αρχίζει να σκέφτεται ότι θα ήταν καλό να αλλάξει
  3. Το στάδιο της προετοιμασίας, στο οποίο το άτομο συγκεντρώνει πληροφορίες και μαθαίνει δεξιότητες που θα το βοηθήσουν να αρχίσει να αλλάζει
  4. Το στάδιο της δράσης, όπου το άτομο κάνει πράξη τις αλλαγές στη δίαιτά του ή τον τρόπο ζωής του
  5. Το στάδιο της διατήρησης, η περίιοδος όπου οι προηγούμενες αλλαγές εδραιώνονται και σταθεροποιούνται στο χρόνο

Το πρώτο πράγμα που γίνεται είναι να σου πάρουν μία μίνι συνέντευξη. Εκεί λες τι συνήθειες έχεις και δίνεις κάποια βιομετρικά στοιχεία όπως ύψος και ηλικία. Μετά σε ζυγίζουν χωρίς τα παπούτσια σου και τις κάλτσες. Έτσι βγάζουν ένα προφίλ με διάφορα επιπλέον στοιχεία για εσένα. Στη συνέχεια σου δίνουν ένα ημερολόγιο για να γράφεις τι τρως και πότε και πού, όπως και τα συναισθήματα που σου προκαλεί. Μαζί με το ημερολόγιο σου δίνουν ανάλογα με τις διατροφικές σου συνήθειες ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στο δικό σου διαιτολόγιο.

Έχω κάποιο καιρό που το άρχισα και μπορώ με χαρά να πω ότι έχω χάσει κάποια κιλά. Συνεχίζω με πίστη και πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα έχω χάσει όλα τα κιλά για τα οποία έχω θέμα. Γίνεται καλή και επαγγελματική δουλειά και πλέον συνειδητοποιώ ότι δεν είμαι μόνη σε αυτόν μου τον αγώνα.

Πιστεύω ότι όλοι μας αξίζουμε να κάνουμε μία επανεκκίνηση και με τη βοήθεια ειδικών να φτάσουμε στο σημείο που επιζητούμε. Κάνε κι εσύ την προσπάθειά σου.

* Τα στάδια αλλαγής τα πήρα από τα ενημερωτικά φυλλάδια που μου έδωσαν από το Νοσοκομείο

14 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Δίνω αυτές τις πληροφορίες για να δείξω ότι τα ιατρεία διετολογίας είναι πλέον σε όλα τα νοσοκομεία και μπορείτε να πηγαίνετε δωρεάν

      Διαγραφή
  2. Πολύ βασικά όλα αυτά Νατάσα. Σε ευχαριστούμε πολύ. Είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία σε μια προσπάθεια για καλύτερη ζωή μας. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει ένα απλό τηλέφωνο και να κλείσει ραντεβού

      Διαγραφή
  3. Μπράβο Νατάσα μου. Εύχομαι να φτάσεις το στοχο σου. Χρήσιμες πληροφορίες. Καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω φέτος Άννα μου είμαι πολύ αισιόδοξη

      Διαγραφή
  4. Αχ Νατάσσα χτύπησες φλέβα! Μακάρι να είχαμε κι εδώ ένα παρόμοιο ιατρείο να το επισκεπτόμουν με χαρά! Μεγάλη απόφαση, εύχομαι να είναι μία συντονισμένη κι όσο πιο ξεκούραστη γίνεται προσπάθεια που θα στεφθεί με επιτυχία! Μπράβο σου που το ξεκίνησες! Συνέχισε λοιπόν έτσι, κι εγώ σου στέλνω όλη τη θετική μου ενέργεια! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις τη βοήθεια ειδικών στον αγώνα κατά της παχυσαρκίας, είμαι πολύ ευχαριστημένη μέχρι στιγμής από τα αποτελέσματα αυτής της δίαιτας

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Νατάσσα. Τα έχω περάσει αυτά, αλλά τα βρήκα με τον εαυτό μου και έπαψα να ασχολούμαι. Τρώω χωρίς περιορισμούς και μη και ναι είμαι ευτυχισμένος. Κοιμάμαι ήρεμος τα βράδια χωρίς να σκέφτομαι αν έφαγα πιο πολύ ζάχαρη ή ήταν λάθος τα 3 κομμάτια παστίτσιο για βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά είναι να δεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι, αλλά η καλή υγεία θέλει και ένα υγιές σώμα, χώρια που θέλω να μου χωράνε και τα ρούχα μου χαχαχα

      Διαγραφή
  6. Νατασα μου χαίρομαι πολύ τους ανθρώπους οπως εσύ που βάζουν ένα σκοπο και προσπαθούν να τα καταφέρουν πολύ καλο αυτο που κανουν στο Αγιο Παυλο και μακαρι να ήμουν στην πατριδα.. αλλα το Ηρκειο ειναι πολύ μακρυα..θα κοιταξω μηπως εχουν εδω τετοιο προγραμα..θελω και εγω να χασω μερικά κιλά..
    Να περνας όμορφα με ότι κανεις.. φιλιααα!!😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πλέον το δημόσιο έχει εντάξει τον αγώνα κατά της παχυσαρκίας στις ιατρικές του πράξεις. Με ένα καλό διαιτολόγιο μπαίνουμε στο κλίμα κι εμείς

      Διαγραφή
  7. Μπράβο αν και τα 5 κιλά μου φαίνονται λίγα , στη φωτογραφία φαίνεσαι πολύ περισσότερα ότι εχασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγα είχα να χάσω αλλά έκανα τα πάντα και δεν τα έχανα με τίποτα. Μόνο με αυτό το ιατρείο τα έχασα τελικά

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου