Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Το πρόβλημα της παχυσαρκίας

Εδώ και αρκετό καιρό κάνω δίαιτα για να μπορέσω να χάσω τα περιττά κιλά που πήρα το Χειμώνα. Η δίαιτα είναι κάτι πολύ δύσκολο, καθώς πρέπει να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο τρώω τα γεύματά μου. Χρειάζεται να υπάρχει πρόγραμμα διατροφής και να ακολουθείται με ευλάβεια.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα διατροφής, αλλά το θέμα είναι ποιος τα ακολουθεί χωρίς να κάνει παρασπονδίες. Οι περισσότεροι έχουν αρχίσει ένα πρόγραμμα δίαιτας και το διέκοψαν πριν καν τελειώσει ο χρόνος που χρειάζεται για να χαθούν τα περιττά κιλά. Άλλοι πόσοι τέλειωσαν ένα πρόγραμμα δίαιτας, έχασαν τα κιλά, και μετά λίγο καιρό τα ξαναέβαλαν και ίσως έβαλαν περισσότερα κιλά.
Το πρόβλημα της παχυσαρκίας

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να τους τηρούμε για να χαθούν τα κιλά και να μην τα ξαναβάλουμε. Έτσι χρειάζεται:

Συναισθηματική πληρότητα
Να πάρουμε μια ψυχολογική υποστήριξη ή να ψάξουμε βαθιά στον εαυτό μας και να βρούμε τι μας κάνει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι. Με την οικονομική κρίση δυστυχώς, είναι πολλές οι απολαύσεις που έχουμε στερηθεί και ψυχικά δημιουργείται το ανικανοποίητο. Μια "φτηνή" λύση είναι να φάμε κάτι και προσωρινά να μας δώσει την ψευδαίσθηση της πληρότητας. Όσο πιο παχυντικό το φαγητό που θα φάμε τόσο μεγαλύτερη η απόλαυση. Χρειάζεται να βρούμε άλλες φτηνές απολαύσεις, όπως ο περίπατος, που και θα μας δώσουν ευχαρίστηση και ταυτόχρονα θα μας γυμνάζουν.

Πρόγραμμα διατροφής δια βίου
Χρειάζεται να κάνουμε ένα διαιτολόγιο όχι για να χάσουμε κιλά, αλλά να τρώμε από όλα και να μην αισθανόμαστε ότι στερούμαστε. Να απαρνηθούμε τα πολλά γλυκά και τα έτοιμα φαγητά. Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από έναν διαιτολόγο στα μέτρα μας θα βοηθούσε να έχουμε έναν μπούσουλα ώστε να τρεφόμαστε υγιεινά και σωστά.

Έλεγχος του βάρους τακτικά
Να ελέγχουμε το βάρος μας τακτικά ώστε να βλέπουμε αν το πρόγραμμα που ακολουθούμε είναι το σωστό για εμάς ώστε να χάνουμε βάρος και ταυτόχρονα να τρώμε υγιεινά και αρκετά.

Νομίζω ότι σας βοήθησα αρκετά με τις διαπιστώσεις μου ως μία παθούσα που προσπαθώ να βρω το δρόμο μου. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας υπάρχει, είναι ένα πρόβλημα των καιρών. Η ανάγκη μας να νιώσουμε θετικά και όμορφα μας οδηγεί στην κατανάλωση των τόσων υλικών που υπάρχουν σε αφθονία γύρω μας. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Εσείς τι πιστεύετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου