Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Καθαριότητα σημαίνει και καλό φενγκ σούι


Ένα καλά καθαρισμένο και τακτοποιημένο σπίτι επιτρέπει την ενέργεια να κυλάει πιο ομαλά. Μαζί με την καλή κυκλοφορία της ενέργειας έρχεται και η ευημερία και ο πλούτος. Τι πρέπει όμως να κάνουμε ώστε να δείξουμε ότι υποδεχόμαστε την καλή μας τύχη;
Καθαριότητα σημαίνει και καλό φενγκ σούι

Πόρτες χωρίς εμπόδια
Χρειάζεται οι πόρτες όλες του σπιτιού και κυρίως η είσοδος να ανοίγουν ανεμπόδιστα. Να  μην υπάρχει κάποιο εμπόδιο μπροστά τους, να μην τρίζουν. Να κλείνουν κανονικά και να είναι γενικά σε καλή κατάσταση. Η πόρτα της εισόδου χρειάζεται να είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις από όλες τις υπόλοιπες πόρτες γιατί από εκεί μπαίνει όλη η ενέργεια, και είναι γνωστή και ως στόμα του Τσι.

Η είσοδος του σπιτιού να δηλώνει καλή υποδοχή στους επισκέπτες
Καθαρίστε καλά την είσοδο του σπιτιού και βάλτε αν θέλετε ένα μελωδό να προϋπαντεί τους καλεσμένους. Φροντίστε να ανοίγει ανεμπόδιστα και να είναι σε καλή κατάσταση.  Στρώστε ένα όμορφο χαλάκι και κάντε τη όσο πιο φιλόξενη μπορείτε. Βάψτε επίσης την πόρτα σας εξωτερικά αν βάφεται στο χρώμα που ταιριάζει ανάλογα με τον προσανατολισμό της.

Καθαρίστε όλο το σπίτι από τη σκόνη
Καθαρίστε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο όλα τα δωμάτια καλά από τη σκόνη. Όλες τις γωνίες και με ένα καλό σφουγγάρισμα διώξτε την κακή ενέργεια που συσσωρεύεται με τη σκόνη. Ξεσκονίστε σε όλες τις επιφάνειες και σε αυτές που είναι ψηλά και το μπαλκόνι καθώς κι αυτό είναι μέρος του σπιτιού σας.

Τακτοποιήστε τα πάντα και κρατήστε την κουζίνα καθαρή
Ειδικά αυτοί που έχουν παιδιά στο σπίτι καταλαβαίνουν όταν λέω για τακτοποίηση. Τα παιδιά τείνουν να κάνουν όλο το σπίτι άνω κάτω με δύο μόνο κινήσεις. Μάθετε τα παιδιά σας να τακτοποιούν το δωμάτιό τους και τα παιχνίδια τους μετά από το παιχνίδι τους. Πλύνετε τα πιάτα σας στην κουζίνα που επίσης είναι ένα από τα δωμάτια που αυξάνουν τον πλούτο του σπιτιού. Καθαρίστε την ηλεκτρική κουζίνα καλά και τους φούρνους καθώς και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαγητού.

Συμπέρασμα

Πέρα του ότι θα έχετε ένα όμορφο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον θα έχετε και καλή ενέργεια να κυλάει στο σπίτι σας. Μετά από τη μελέτη που έχω κάνει στο πώς το φενγκ σούι θα μας βοηθήσει στην καλοτυχία και την ευημερία θα σας δώσω κι άλλες πληροφορίες για το πώς θα ελκύσετε την καλοτυχία σε λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου