Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Κλασσική σχολή και Δυτική σχολή του Μπάκουα στο φενγκ σούι

Κλασσικό Μπάκουα

Ας δούμε τα βασικά γνωρίσματα της Κλασσικής σχολής φενκ σούι και το δικό τους μπάκουα. Αυτό το στυλ μπάκουα βασίζεται στην ενέργεια μέσω των κατευθύνσεων της πυξίδας . Χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μία πυξίδα για να βρείτε τις ακριβείς μετρήσεις για το πού βρίσκονται η Ανατολή και η Δύση στο σπίτι σας. Μετά βάζετε το οκτάγωνο σχήμα όπως παρακάτω και βρίσκετε τις περιοχές χωρισμένες στους παρακάτω τομείς.
Κλασσική σχολή του Μπάκουα στο φενγκ σούι

Εφαρμόστε το Παραδοσιακό Μπάκουα με μία πυξίδα και το οκτάγωνο πάνω από το σχεδιάγραμμα του χώρου σας.

Δυτικό Μπάκουα

Αν θέλετε να εφαρμόσετε το Δυτικό Μπάκουα για να βρείτε τη ροή ενέργειας στο χώρο σας η διαδικασία είναι πιο απλή. Χρειάζεται να χωρίσετε το σχεδιάγραμμα του σπιτιού σας σε εννιά ισομήκη τετράγωνα και κάθε τετράγωνο θα ανταποκρίνεται σε μία από τους 8 τομείς. Το ένατο τετράγωνο ονομάζεται σημείο γιν γιανγκ, ή καρδιά του σπιτιού και συνδέεται ενεργειακά σε όλες τις περιοχές μπάκουα.
Δυτική σχολή του Μπάκουα στο φενγκ σούι


Ανάλογα με το πού κοιτάει η είσοδός σας όταν στέκεστε σε αυτή και κοιτάτε προς το εσωτερικό του σπιτιού σας, προς τα εκεί βάζουμε τον προσανατολισμό του παραλληλόγραμμου. Τα τετράγωνα του Μπάκουα μπορεί να εκτείνονται σε δύο δωμάτια ή σε μισό ανάλογα με το σχήμα του σπιτιού μας. Οπότε η ενέργειά να ενεργοποιείται διαφορετικά ακόμα και στο ίδιο δωμάτιο.
Δυτική σχολή του Μπάκουα στο φενγκ σούι

Εφαρμόζουμε το Δυτικό Μπάκουα αν ο χώρος μας θέλουμε να ενισχυθεί ενεργειακά βάσει της Δυτικής σχολής φενγκ σούι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου