Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας

 Κάποιες φορές η περίσταση το θέλει να κάνουμε φαγητά που τρώγονται με καλή παρέα και καλό κρασί. Αυτή τη φορά έφτιαξα ένα φαγητό που μας αρέσει πολύ, είναι απλή συνταγή και δεν ξέρω για ποιο λόγο το φτιάχνουμε αραιά και που. Για να μην πολυλογώ ας φτάσουμε στο παρασύνθημα. Τι υλικά βάζουμε μέσα.

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας
Υλικά

  • Κρέας μοσχαρίσιο ένα κιλό
  • 1 Κριθαράκι μέτριο
  • 1 Τοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμύδι
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι
  • Λάδι
Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας


Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε το κρεμύδι, πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στο ταψί με λίγο λάδι. 

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε αντίσταση πάνω κάτω για μισή ώρα. Το κρέας θα βγάλει τα υγρά του και θα ψηθεί για λίγο. 

Μετά προσθέτουμε τα τοματάκια και νερό. Ψήνουμε για άλλη μία ώρα. Στο τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. 
Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας


Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα ενώ ανακατεύουμε το κριθαράκι ανά τακτά διαστήματα. 

Προσθέτουμε νερό αν το κριθαράκι πιει όλο το νερό μας.

Καλή επιτυχία!

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλό που δε θέλει τσιγάρισμα, θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άνοιξες την όρεξη!
    Φαίνεται πολύ καλό!
    Καλό βράδυ Νατάσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νατάσσα υπέροχο φαίνεται, αλλά τώρα είναι η νηστεία των Χριστουγέννων οπότε θα το φτιάξουμε αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή