Στις 26 Οκτωβρίου είναι η γιορτή του Αγίου Δημητρίου Πολυούχου της Θεσσαλονίκης. Είναι μία ημέρα γιορτινή και αποφασίσαμε στο σπίτι να τη γιορτάσουμε φτιάχνοντας ένα ωραίο φαγητό. Το φαγητό που επιλέξαμε να κάνουμε για πρώτη φορά ήταν το ρολό χοιρινό στη γάστρα με πατάτες κυδωνάτες. Ήταν ένα δύσκολο φαγητό, γιατί πρέπει να σου πετύχει στο ψήσιμο. Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα ακόλουθα.
Υλικά
- 1 ρολό χοιρινό (έτοιμο από το χασάπη με παραγγελία)
- 1,5 με 2 κιλά πατάτες κυδωνάτες
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουτάκι μπύρα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Δενδρολίβανο
- Κόλλες αντικολλητικές
Παρασκευή
Ετοίμασα τη γάστρα, την έπλυνα και την καθάρισα. Έβαλα 3 κόλλες αντικολλητικές μέσα για να μην κολλήσει το φαγητό. Έκοψα τις πατάτες κυδωνάτες. Τις έβαλα σε ένα μπωλ.
Μέσα στο μπωλ έριξα αλάτι, πιπέρι και λάδι. Έριξα τη μουστάρδα και το μέλι και τα ανακάτεψα καλά όλα μαζί. Καλύτερα το ανακάτεμμα να το κάνετε με τα χέρια για να πάνε όλα τα υλικά παντού.
Έβαλα το ρολό στη γάστρα και έριξα τη μπύρα από πάνω να πάει παντού.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τις πατάτες με τη σάλτσα τους.
Έβαλα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για δύο ώρες. Παίρνει 2 με 2,5 ώρες για να γίνει το ρολό. στη μία ώρα και μισή καλό είναι να ανοίγουμε και να γυρίσουμε το ρολό για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές ομοιόμορφα.
Δε χρειάζεται νερό γιατί βγάζει πολύ νερό το ρολό από μόνο του.
Καλή επιτυχία σε όποια το δοκιμάσει.
Ωραίο φαίνεται. Και θα πέτυχε φυσικά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρατώ τη συνταγή σου
Καλό μήνα Νατάσσα
Καλή σου μέρα
Έγινε αρκετά καλό και έμαθα και μερικά μυστικά στο πώς να το ψήνω
Διαγραφή