Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

7 Συμβουλές για το instagram

Αναφορικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) χρειάζεται να ακολουθούμε μια σειρά από κανόνες για να προωθήσουμε τη δουλειά μας ή την εικόνα μας. Υπάρχουν τρόποι για να ενισχύσουμε τις δημοσιεύσεις μας και να είμαστε αρεστοί σε περισσότερα άτομα.
7 Συμβουλές για το instagram

1. Φωτογραφική μηχανή καλής ποιότητας 
Κανόνας πρώτος οι φωτογραφίες που παίρνουμε να είναι καλής ποιότητας από κάμερα με υψηλή ευκρίνεια και καλή απόδοση χρωμάτων.

2. Τακτική παρουσίαση
 Αν ανεβάζετε εικόνες μία φορά στο τρίμηνο ή στο χρόνο δεν έχει νόημα να μιλάμε να αποκτήσετε κοινό που θα σας ακολουθεί. Χρειάζεται να βάλετε μία ρουτίνα για τις αναρτήσεις σας και να την τηρείτε. Πχ μία φορά κάθε ημέρα. Καλό είναι να ορίσετε και μία συγκεκριμένη ώρα ώστε να ξέρει το κοινό σας που σας ακολουθεί και περιμένει κάτι καινούργιο από εσάς.

3. Ορίστε μία συγκεκριμένη χρωματική παλέτα
Προσπαθήστε να επιλέξετε γενικά τρία βασικά χρώματα που σας αρέσουν να εμφανίζετε τη φίρμα σας με αυτά. Οι επόμενες εικόνες σας προσπαθήστε να κινούνται στους ίδιους τόνους και αποχρώσεις.

4. Χρησιμοποιείτε ένα φίλτρο και μόνο
Επιλέξτε να χρησιμοποιείτε ένα φίλτρο στις εικόνες σας ώστε να υπάρχει συνέχεια και ομοιομορφία. Αν δεν το έχετε με τα φίλτρα τότε απλά επεξεργαστείτε τη φωτογραφία σας με κάποια εφαρμογή όπως το photoshop για να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Κοιτάξτε αισθητικά να είστε τακτικοί. Καθαρίστε παλιές εικόνες με φίλτρα που είχατε χρησιμοποιήσει πιο παλιά και δεν σας ικανοποιούν πια. Αφήστε όμως από καμία παλαιότερη εικόνα για να φαίνεται η πορεία της επιχείρησής σας στο χρόνο.

5. Χρησιμοποιήστε το tag στρατηγικά
Βάλτε tags από άλλες παρεμφερείς επιχειρήσεις και προσθέστε και tag τοποθεσίας. Βάζοντας τις εικόνες σας κάτω από τα tag άλλων επιχειρήσεων προσελκύετε νέο κοινό στις αναρτήσεις σας.

6. Βάλτε σχόλια στις εικόνες σας
Τα σχόλιά σας μπορεί να είναι κάποια αστεία φράση κάθε φορά ή γνωμικά, ή στίχοι ή κάτι που να σας εκφράζει γενικά. Βάζετε παρόμοια σχόλια ώστε το κοινό σας να σας γνωρίζει και να σας προτιμάει και για αυτά.

7. Χρησιμοποιήστε hashtags
Ο χρυσός κανόνας είναι να βάλετε εφτά hashtags, αλλά μη βάλετε άνω των έντεκα.

Σε βοήθησα;

6 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον Νατάσα μου! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΝΑΤΆΣΣΑ!!!!!
    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ. ΠΡΟΣΠΑΘΏ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΉΣΩ ΑΛΛΆ ΟΥΤΕ ΑΥΤΌ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σβήσε την εφαρμογή εντελώς από το κινητό σου μεταφέροντάς τη στα σκουπίδια

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου