Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Λίγη βροχή για την πολύπαθη Αυστραλία

Διαβάζω αυτό τον καιρό για την Αυστραλία και τις φωτιές που έχουν κατακάψει την ήπειρο. Λένε για αριθμούς όπως πάνω από 1 δισεκατομύριο ζώα έχουν καεί. Από τα κοάλα, μόνο, χάθηκε το 30 τοις εκατό, τα υπολογίζουν περίπου στις 8.000 νεκρά ζώα. Μερικά είδη που απειλούνταν με εξαφάνιση, έχουν πλέον εξαφανιστεί, και μερικά απειλούμενα είναι πλέον ακόμα πιο κοντά στην εξαφάνιση. Η ξηρασία είναι ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προξενηθεί από την άνοδο της θερμοκρασίας. Έτσι θα σκοτώσουν γύρω στις 10.000 καμήλες επειδή πίνουν πολύ νερό και το στερούνται άλλα ζώα. Στις φωτιές της Αυστραλίας κάηκαν μέχρι στιγμής 10 εκατομύρια εκτάρια γης, ενώ στην καταστροφή του Αμαζονίου είχαν καεί γύρω στα 2,5 εκατομύρια εκτάρια γης. Το περιβάλλον δύσκολα θα ανακάμψει μετά από αυτές τις πυρκαγιές.
Λίγη βροχή για την πολύπαθη Αυστραλία

Η κατάσταση είναι τραγική τα ζώα δε φταίνε πουθενά και μερικά από αυτά δεν είχαν ζήσει ποτέ πυρκαγιές. Δεν ήξεραν τι να κάνουν, ή δεν ήταν αρκετά γρήγορα για να ξεφύγουν τις φλόγες. Μαζί με αυτά θατατόνονται και ζώα που μόνο τους έγκλημα είναι να επιβιώνουν σε αυτές τις συνθήκες και είναι οι γλυκύτατες καμήλες.

Διαβάζοντας λοιπόν όλα αυτά και βλέποντας βίντεο και φωτογραφίες με τα καμμένα ζώα αναρωτήθηκα πού θα φτάσει αυτό. Μέχρι πού θα φτάσουμε τον πλανήτη μας ώστε να κάνουμε τη ζωή μας κόλαση; Με πήρε το παράπονο και άρχισα να προσεύχομαι να ρίξει λίγο βροχή στην πολύπαθη ήπειρο. Με τις προσευχές όμως δε λύνονται αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να κουνήσουμε και τα χέρια μας.

Αναζήτησα ένα λογαριασμό, έναν οργανισμό να δώσω κι εγώ κάτι για να καταπολεμηθούν τα προβλήματα από τις πυρκαγιές και μετά από αυτές. Δε βρήκα ούτε έναν από Ελλάδα. Έμαθα όμως ότι στα Ανώγεια Κρήτης έκαναν ομαδική προσευχή για να βρέξει στην Αυστραλία. Ο δημοσιογράφος το γραψε περιπεχτικά σχεδόν, αλλά αυτή ήταν η μόνη ομαδική δουλειά που είδα να γίνεται για αυτούς τους ανθρώπους και το οικοσύστημά τους που είναι και δικό μας οικοσύστημα.

Ένας από τους στόχους μου για το 2020 είναι να προσφέρω εθελοντικά το παρόν μου σε κάποια οργάνωση. Η απόφασή μου είναι να βρω μία οργάνωση να βοηθάω για το περιβάλλον. Υπάρχει μία οργάνωση η Let's do it Greece που κάνονίζει ομαδικούς καθαρισμούς των δασών, παραλιών και όπου υπάρχει περιβαλλοντολογικό πρόβλημα. Ξεκίνησα με το να ακολουθήσω αυτή την ομάδα και ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες ενέργειες από την πολιτεία ή τον κόσμο για να κάνουμε κάτι επιτέλους για τον πλανήτη μας.

Εύχομαι το 2020 να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι όπως εγώ. Να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να αφήσουμε τα κλάματα. Η Γη μας χρειάζεται όλους και για πάντα. Να καθαρίζουμε όχι μόνο το σπίτι μας αλλά και γύρω από το σπίτι μας, και τη γειτονιά ή το διπλανό μας δάσος. Να μάθουμε στα παιδιά μας να μην ρυπαίνουν με σκουπίδια τον πλανήτη. Να ανακυκλώνουμε όσα περισσότερα απορρίμματα μπορούμε. Να βοηθάμε με τροφή και νερό τα ζωάκια της γειτονιάς μας. Ειδικά τους μήνες που κάνει πολύ κρύο, ή πολύ ζέστη. Η Αυστραλία φωνάζει βοήθεια, πιο πριν από αυτήν ο Αμαζόνιος ζητούσε βοήθεια. Χρέος είναι να ακούσουμε.

Εδώ θα βρεις το μήνυμα της Greta Thunberg για την Αυστραλία και τις φωτιές.

6 σχόλια:

  1. Και πρόσεξε και το εξής Νατάσα!
    Δεν φτάνουν όσα καταστροφικά αναφέρεις. Θα έχεις δει ότι αυτές τις μέρες εκτελούνται στην κυριολεξία 160.000 καμήλες (!) στην Αυστραλία λόγω ...εξοικονόμησης νερού! Ναι! Με απόφαση της ...κυβέρνησης! Έχεις δει εικόνες; Ένα είδος γενοκτονίας λοιπόν! Για ένα ζώο που βρέθηκε εκεί, όχι απ τη φύση, αλλά απ τους άποικους της Αυστραλίας. Ναι! αυτούς που παριστάνουν τους ιδιοκτήτες της πολύπαθης γης. Μιας γης που σήμερα εκδικείται Νατάσα! Τη δική τους ληστρική συμπεριφορά και απέναντι σε αυτήν και απέναντι στους ιθαγενείς. Σε λίγο θα εκτελέσουν και τους ελάχιστους που έμειναν όπως το κάνει ο φασίστας Βραζιλιάνος πρόεδρος.
    Αυτοί είμαστε! Γιατί να βοηθήσει λοιπόν η φύση; Προς τι; Θα βάλουμε μυαλό; Χαχαχαχαχαχα το πιστεύεις;
    Μόνο όταν μαζικές καταστροφές φαινομένων διαλύσουν τον "πολιτισμό" που αφήνουμε πίσω μας. Τότε μόνο θα τρέχουμε να σωθούμε.
    Χαίρομαι πολύ για την ευαισθησία και τη διάθεσή σου.
    Καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα να πάνε Γιάννη, τα δύσμοιρα τα ζωάκια, που δεν ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή, την πληρώνουν και μάλιστα πολύ άσχημα

      Διαγραφή
  2. αυτο κι αν ηταν μια υπεροχη ειδηση
    καλημερα φιλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και σε σένα Κική μου τώρα βρέχει λίγο στην Αυστραλία και ανακουφίζονται από τις φωτιές

      Διαγραφή
  3. Στο let's do it συμμετέχω κι εγω. Ωραία εμπειρία. Ας προσευχηθουμε όλοι για την Αυστραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι συμμετέχεις κι εσύ, να κάνουμε ένα μικρό πραγματάκι για τον τόπο μας που μας χρειάζεται

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου