Ένα κέικ που έφτιαξα και ήθελα να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας. Μας περισσεύει που και που κάποια σοκολάτα από τα Χριστούγεννα ή από την Πασχαλινή περίοδο. Καιρός είναι να μην την πετάξετε και να φτιάξετε ένα κέικ. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά που είναι ότι έχουμε στο σπίτι συν τις σοκολάτες μας.
Υλικά
Παρασκευή
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη με τα δύο αυγά. Προσθέτουμε αφού κρυώσει λίγο τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε.
Στη συνέχει βάζουμε σε μία κούπα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύουμε λίγο. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα μας. Χτυπάμε.
Αν γίνει πολύ σκληρή η ζύμη βάζουμε λίγο γάλα. Ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε σε μία φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε φούρνο προθερμασμένο. Το βάζουμε στον αέρα και μία αντίσταση για 30 λεπτά.
Βγάζουμε, περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό.
Υλικά
- 1 σοκολάτα υγείας (ή ότι σας έχει μείνει)
- 40 γρ. βούτυρο βιτάμ έβαλα
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντς
- 1/4 κούπα γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη με τα δύο αυγά. Προσθέτουμε αφού κρυώσει λίγο τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε.
Στη συνέχει βάζουμε σε μία κούπα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύουμε λίγο. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα μας. Χτυπάμε.
Αν γίνει πολύ σκληρή η ζύμη βάζουμε λίγο γάλα. Ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε σε μία φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε φούρνο προθερμασμένο. Το βάζουμε στον αέρα και μία αντίσταση για 30 λεπτά.
Βγάζουμε, περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό.
Νόστιμο φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι έγινε καλό το φάγαμε σε δύο μέρες μέσα
ΔιαγραφήΑπό τη στιγμή που δεν έχει ξύσμα πορτοκαλιού που έχουν συνήθως οι συνταγές για τα κέικ και δε μου αρέσει, είναι σίγουρα πεντανοστιμο. Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έβαλα πορτοκάλι για να μην έχει έντονο άρωμα αυτή τη φορά
ΔιαγραφήΕύχομαι να σε βρίσκω καλά. Μετά από ένα διάλειμμα τριών μηνών από το blog μου και το blogging γενικά , επέστρεψα στο blog μου και στην αγαπημένη μου / μας blogογειτονιά και χαίρομαι πολλά για τούτο . Επέστρεψα και ενεργά ( και με νέα ανάρτηση ) .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τη συνταγή σου
μου αρέσει πολλά η σοκολάτα
Αφού επέστρεψες θα σε επισκεφτώ να σε διαβάσω η συνταγή όντως βγήκε πολύ καλή
Διαγραφή