Όταν πλησιάζει η Ανάσταση και η Πρωτομαγιά σκεφτόμαστε πώς θα φάμε το κατσικάκι ή το αρνάκι μας. Συνήθως τα κάνουμε στη σούβλα ή τα αγοράζουμε ψημμένα έτοιμα. Εγώ το κάνω στη γάστρα. Και ορίστε ο τρόπος που το παρασκευάζω.
Υλικά
Παρασκευή
Βάζουμε τρεις στρώσεις αντικολητικό χαρτί στη γάστρα μας.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπωλ το νερό, το κρασί , το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Βουτάμε στο μείγμα τις πατάτες και τις τοποθετούμε στη γάστρα.
Αλατοπιπερόνουμε το το κατσικάκι και το τοποθετούμε στη γάστρα.
Περιχύνουμε από πάνω με το μείγμα μας. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 και μισή με τρεις ώρες. Στη μία ώρα και μισή ανοίγουμε και γυρνάμε το κρέας να ροδίσει και από την άλλη μεριά. Στις 2 ώρες ξαναγυρνάμε.
Γίνεται λουκούμι (οι φωτογραφίες είναι από όταν πήρα το μισό κατσίκι από μέσα καθώς δεν αντέξαμε και το φαγαμε μεμιάς).
Καλή επιτυχία!
Υλικά
- 2 κιλά κατσικάκι
- 1 κιλό πατάτες (6 πατάτες περίπου)
- 500 ml νερού
- 100 ml κρασί κόκκινο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 λεμόνι
- 2 τσιμπιές δεντρολίβανο
- Σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Παρασκευή
Βάζουμε τρεις στρώσεις αντικολητικό χαρτί στη γάστρα μας.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπωλ το νερό, το κρασί , το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Βουτάμε στο μείγμα τις πατάτες και τις τοποθετούμε στη γάστρα.
Αλατοπιπερόνουμε το το κατσικάκι και το τοποθετούμε στη γάστρα.
Περιχύνουμε από πάνω με το μείγμα μας. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 και μισή με τρεις ώρες. Στη μία ώρα και μισή ανοίγουμε και γυρνάμε το κρέας να ροδίσει και από την άλλη μεριά. Στις 2 ώρες ξαναγυρνάμε.
Γίνεται λουκούμι (οι φωτογραφίες είναι από όταν πήρα το μισό κατσίκι από μέσα καθώς δεν αντέξαμε και το φαγαμε μεμιάς).
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου