Για τα Χριστούγεννα τι πιο γευστικό και σχετικά εύκολο για να φτιάξεις και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι από το χοιρινό κότσι. Θέλει 2 με 3 ώρες για να ψηθεί, αλλά αξίζει τον κόπο. Ας μη χάνουμε καιρό όμως και ας δούμε πώς θα το φτιάξουμε.
Υλικά
1/5 κιλό πατάτες baby
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κουτ γλυκού μέλι
Σκόρδο
2 πορτοκάλια
1/2 λεμόνι
1 κουτ γλυκού μέλι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Στύβουμε τα δύο πορτοκάλια και το μισό λεμόνι και βάζουμε το χυμό τους σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και το πιπέρι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το κότσι με το μείγμα και το αφήνουμε το βράδυ με αυτή τη μαρινάδα.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τις καθαρισμένες πατάτες και τα κότσια στη γάστρα αφού προηγουμένως βάλουμε 2 φύλλα λαδόκολλας.
Το βάζουμε να ψηθεί με κλειστό καπάκι για 2 ώρες στην πάνω κάτω αντίσταση στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Στο δίωρο ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε άλλη μισή ώρα να ψηθεί και να κοκκινίσει το κρέας. Αν θέλουμε στο μισάωρο το γυρνάμε και αφήνουμε άλλο ένα μισάωρο.
Έτοιμο και καλοφάγωτο!