Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

 Βρήκα αυτή την πολύ ωραία συνταγή και τη δοκίμασα. Είναι γρήγορη, εύκολη και νόστιμη. Το κέικ που έφτιαξα δεν υστερεί σε τίποτα από αυτά που έχουν μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα υλικά του είναι:

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

Υλικά

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλυτζανιού ζάχαρη

1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι

2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου

2 κουτάκια βανίλια

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουταλιάς γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. 

Σε ένα μπολ βάζω το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα. Ανακατεύω καλά.

Προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το ανακάτεμα.

Βάζω τα υλικά σε μια φόρμα για κέικ και ψήνω για 35-40 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

Μόλις το βγάλω από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει για να κόβεται χωρίς να σπάει. Στη φωτογραφία εγώ δεν περίμενα και μου έσπασε η φέτα.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα >> "Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι"

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Πλύσιμο ρούχων tips

 Το πλύσιμο των ρούχων είναι ένας αναγκαίος μπελάς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Για να δούμε όμως ποια ρούχα πλένουμε, πόσο συχνά και πώς ρυθμίζουμε το πλυντήριό μας. 

Πλύσιμο ρούχων tips

Κατ' αρχάς δεν είναι όλα τα ρούχα το ίδιο. Τα χωρίζουμε σε λευκά, πολύχρωμα, αυτά που βγάζουν χρώμα, πλεκτά. Περιττό να σας πω ότι κάποιο ρούχο με έντονο χρώμα το πλένουμε στην αρχή μόνο του για να δούμε αν βγάζει και μετά με άλλα ρούχα, για να μην έχουμε τα μισά μας ρούχα βαμμένα με το δικό του χρώμα.

Τα σκούρα ρούχα τα πλένω στους 30 βαθμούς, αφού τα φορέσω δύο μέρες. Οι κάλτσες αν και σκούρες συνήθως, τις φοράω για μία μέρα μόνο και μετά πλύσιμο. Τα πλεκτά τα φοράω 2 με 3 ημέρες και μετά κι αυτά τα φρεσκάρω στο ειδικό πρόγραμμα που έχει το πλυντήριό μου για μάλλινα. Είναι δεν είναι μάλλινα τα πλεκτά είναι ευαίσθητα, γι' αυτό το προτείνω οπωσδήποτε να πλένονται στη χαμηλή θερμοκρασία και στο πρόγραμμα για μάλλινα. Τα λευκά συνήθως είναι εσώρουχα και σεντόνια καθώς και κάποια πουκάμισα ίσως και λευκές μπλούζες. Τα εσώρουχα και τα πουκάμισα καλό είναι να χρησιμοποιούνται μία μέρα την εβδομάδα. Τα σεντόνια πρέπει να χρησιμοποιούνται για μία εβδομάδα λένε οι ειδικοί. Εγώ τα πλένω στις δύο εβδομάδες στους 40 βαθμούς μαζί με τα λευκά.

Τι απορρυπαντικά χρησιμοποιώ όμως; Λοιπόν για τα σκούρα βάζω μαλακτικό συνήθως το Supline το συμπυκνωμένο. Για απορρυπαντικό βάζω το Dixan. Στα λευκά εκτός από το Dixan και το μαλακτικό βάζω και Vanish που είναι λευκαντικό και Calgon για την καλύτερη συντήρηση του πλυντηρίου. Στα πλεκτά βάζω το μαλακτικό και ειδικό απορρυπαντικό για τα πλεκτά, το Soflan.


Διαβάστε περισσότερα >> "Πλύσιμο ρούχων tips"

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Καθαρισμός μπάνιου σε 5 βήματα

 Ο καθαρισμός του μπάνιου είναι ένας μπελάς για κάθε σπίτι και όλες θέλουμε να καθαρίσει με τον καλύτερο τρόπο. Χρησιμοποιώ τρία καθαριστικά για τον καθαρισμό του μπάνιου μου και θα σας τα πω σε αυτό το άρθρο. Κατ' αρχάς χρησιμοποιώ το Viakal για το μπάνιο, το δεύτερο είναι η χλωρίνη στη συσκευασία Klinex Ultra λεβάντα και τέλος το παπί Duck λεβάντα.

Καθαρισμός μπάνιου σε 5 βήματα


Τα βήματα που ακολουθώ για τον καθαρισμό και απολύμανση της τουαλέτας είναι τα εξής:

Βήμα πρώτο 

Πρώτη στη λίστα έρχεται η λεκάνη που την καθαρίζω ως εξής. Πρώτα παίρνω το πιγκάλ και πετάω τα όποια νερά έχει μέσα του στην λεκάνη. μετά καθαρίζω το βουρτσάκι του και ρίχνω λίγη χλωρίνη μέσα του και το αφήνω στην άκρη. 

Παίρνω το παπί και ρίχνω στην λεκάνη περιμετρικά και γύρω γύρω. Μετά με το βουρτσάκι του πιγκάλ βουρτσίζω το υγρό που βρίσκεται στη λεκάνη.

Με ένα σφουγγάρι που έχω μόνο για τη λεκάνη καθαρίζω τις υπόλοιπες επιφάνειές της με χλωρίνη. Αφήνω όλα τα υλικά για μισή ώρα και ξεβγάζω.

Βήμα δεύτερο

Σειρά έχει ο νεροχύτης. Πρώτα καθαρίζω με το Viakal. Με ένα σφουγγάρι που έχω για το υπόλοιπο μπάνιο βάζω χλωρίνη και απολυμένω το νεροχύτη. Επιμένω στα σημεία που φεύγει το νερό και όπου έχει αρχές μούχλας.

Βήμα τρίτο

Σε αυτό το στάδιο καθαρίζω τη μπανιέρα. Αφού ρίξω viakal για να φύγουν όλα τα άλατα απολυμαίνω μετά με χλωρίνη. 

Βήμα τέταρτο

Ψεκάζω με viakal όλα τα πλακάκια και σκουπίζω με το σφουγγάρι.

Βήμα πέμπτο

Το τελευταίο βήμα αφαιρεί και τους περισσότερους ρύπους και βακτήρια και είναι το σφουγγάρισμα του μπάνιου. Πάντα με λιγο χλωρίνη κι αυτό και η απολύμανση της τουαλέτας έχει τελειώσει.

Διαβάστε περισσότερα >> "Καθαρισμός μπάνιου σε 5 βήματα"

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Κουλουράκια με πορτοκάλι

 Όσο είναι ακόμα χειμώνας παίζει πολύ να έχουμε στο σπίτι μυρωδιές όπως αυτή του πορτοκαλιού. Αλλάζει κατευθείαν η διάθεση και κάνει την ατμόσφαιρα πιο οικεία και σπιτική. Γι αυτό είπα να φτιάξω μερικά κουλουράκια με γεύση και άρωμα πορτοκάλι να μυρίσει όμορφα το σπίτι.

Κουλουράκια με πορτοκάλι


Υλικά

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι χυμός από φρέσκα πορτοκάλια

1 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

450 γραμμ αλεύρι

1 και 1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα.

Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε.

Κουλουράκια με πορτοκάλι

Φτιάχνουμε πλεξούδες μικρές με το ζυμάρι και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στον αέρα.

Αλείφουμε τα κουλουράκια με κρόκο αυγού για να πάρουν ωραίο χρώμα. 

Κουλουράκια με πορτοκάλι

Ψήνουμε για 10 λεπτά για να γίνουν μαλακά ή για 15 λεπτά για να γίνουν πιο σκληρά.

Κουλουράκια με πορτοκάλι

Το σπίτι όλο θα μοσχομυρίσει και θα έχετε τα πιο εύκολα κουλουράκια που κάνατε ποτέ!

Διαβάστε περισσότερα >> "Κουλουράκια με πορτοκάλι"

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ

Το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο μας κρέας για φαγητό. Καιρό προσπαθώ να βρω τη συνταγή για να κάνω το πιο ζουμερό κοτόπουλο με κάρυ. Νομίζω ότι την βρήκα. Είναι η παρακάτω και είναι εύκολη και υπέροχη.



Υλικά

  • 1/2 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 1 Κρεμμύδι
  • Πιπεριά κόκκινη
  • Πιπεριά πράσινη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας κάρυ
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια και το σκόρδο.

Ανακατεύουμε το κρεμμύδι μέσα στο λάδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Σε δυνατή φωτιά (στο 7) ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει χρώμα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κάρυ, τις πιπεριές και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μην καεί το αλεύρι.

Ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφήνουμε για 5-10 λεπτά και βγάζουμε από το μάτι.

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα >> "Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ"

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ημερολόγιο 2023 ανά μήνα

 Μπορεί να άργησα λίγο φέτος, αλλά το έφτιαξα τελικά το ημερολόγιο για το 2023 που περιέχει κάθε μήνα αναλυτικά.

Ημερολόγιο 2023 ανά μήνα

Θα το κατεβάσετε εδώ: Ημερολόγιο 2023 ανά μήνα

Διαβάστε περισσότερα >> "Ημερολόγιο 2023 ανά μήνα"

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Κεκάκια πορτοκάλι

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και θέλουμε να φτιάχνουμε γλυκά για τα παιδιά και για να χαιρόμαστε. Έφτιαξα κι εγώ ένα κέικ χριστουγεννιάτικο. Δεν έβαλα φρούτα μέσα αν και του πάνε πάρα πολύ, γιατί η μικρή μου δεν τα τρώει. Η συνταγή είναι απλή και τα υλικά τα έχουμε σε κάθε σπίτι. Παρακάτω σας παραθέτω τη συνταγή που ακολούθησα.

Κεκάκια πορτοκάλι

Υλικά

2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κούπα ζάχαρη

3 αβγά

1 κούπα λιωμένο βούτυρο (βιταμ έβαλα εγώ)

Χυμό από 1 πορτοκάλι

Ξύσμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη ζάχαρη με τα αβγά σε ένα μπολ και χτυπάμε. 

Κεκάκια πορτοκάλι


Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πάλι.

Κεκάκια πορτοκάλι


Βάζουμε αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα. 

Βάζουμε τη ζύμη σε ταψάκια μικρά.

Κεκάκια πορτοκάλι


Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 30-35 λεπτά.

Κεκάκια πορτοκάλι


Έτοιμα!




Διαβάστε περισσότερα >> "Κεκάκια πορτοκάλι"

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη

 Η γαλοπούλα στη γάστρα ψημένη σε σιγανή θερμοκρασία είναι ότι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε για τα Χριστούγεννα. Την έφτιαξα χρησιμοποιώντας πολλά μπαχαρικά και φρούτα και έγινε ονειρεμένη. Δείτε παρακάτω πώς έκανα τη δική μου γαλοπούλα.

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη


Υλικά

Για το μαρινάρισμα

1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

1/2 φλυτζάνι αλάτι

Νερό


Για τη γέμιση

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι

200 γραμμ ρύζι

2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι

1/2 κουτ γλυκού κανέλα

1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι

1/2 κουταλιά γλυκού πιπέρι

100 γραμμ κράνμπερις ( ή σταφίδες)

100 γραμμ βούτυρο

1 ποτηράκι κρασί

1 κύβο ζωμός κοτόπουλου


Για το ψήσιμο της γαλοπούλας

1 μικρή γαλοπούλα (3 κιλά η δική μου)

4 πορτοκάλια χυμό

2 λεμόνια χυμό

100 γραμμ βούτυρο (βιτάμ)

Αλάτι

Πιπέρι


Προετοιμασία

Μαρινάρισμα

Την προηγούμενη ημέρα μαρινάρουμε τη γαλοπούλα. Τη βγάζουμε από την ψύξη ή την κατάψυξη και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό. 

Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήνουμε όλο το βράδυ.


Γέμιση

Την προηγούμενη νύχτα φτιάχνουμε και τη γέμιση ώστε να είναι κρύα όταν τη βάλουμε στη γαλοπούλα την επόμενη μέρα.

Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι να πάρουν χρώμα με το βούτυρο. 

Ρίχνουμε το κρασί τα μπαχαρικά και το ρύζι.

Προσθέτουμε και τον κύβο κοτόπουλου με λίγο νερό.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό και μετά βγάζουμε από το μάτι.


Ψήσιμο γαλοπούλας

Την επόμενη μέρα βγάζουμε τη γαλοπούλα από τη μαρινάδα. Την αφήνουμε να στραγγίξει και μετά βάζουμε τη γέμιση που φτιάξαμε την προηγούμενη μέρα.

Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε τη γαλοπούλα στη γάστρα.

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη


Αναμιγνύουμε το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι και το βούτυρο και αλείφουμε τη γαλοπούλα.

Σκεπάζουμε τη γάστρα, τη βάζουμε στο φούρνο και κρατάμε για 10' τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και δεν ανοίγουμε το φούρνο για 2 ώρες.

Ανοίγουμε στις 2 ώρες και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι, λεμόνι και βούτυρο.

Αφήνουμε για άλλη μισή ώρα σκεπασμένη και μετά ανοίγουμε το φούρνο και αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας.

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη


Αφήνουμε για μισή ώρα να πάρει χρώμα η γαλοπούλα.

Σε μισή ώρα έτοιμη η γαλοπούλα μας

Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη


Καλοφάγωτη.


Διαβάστε περισσότερα >> "Γαλοπούλα στη γάστρα Χριστουγεννιάτικη"

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές

 Τα μπισκότα βουτύρου είναι από τα αγαπημένα της κόρης μου, γι αυτό φτιάχνουμε σίγουρα μέσα στο Δεκέμβριο για τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο. Αυτή τη φορά κάναμε μία συνταγή που την είδε η κόρη μου στο διαδίκτυο. Εγώ βρήκα τα υλικά που τα έχουμε όλες στο σπίτι, και η Βαλεντίνα έβαλε την τέχνη.

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές

Υλικά

250 γραμμ Βούτυρο (λιωμένο)

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 αβγά

1/2 κιλό αλεύρι

1 κουταλιά σούπας βανίλια


Παρασκευή

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, αφού το λιώσουμε σε χαμηλή θερμοκρασία,  και τη βανίλια. /Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές


Προσθέτουμε στο μπολ τα 2 αβγά. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει.

Βγάζουμε από το ψυγείο και αλευρώνουμε τον πάγκο για να το ανοίξουμε και να φτιάξουμε μπισκότα με κουπάτ. Εμείς τα κάναμε με πάχος 5-6 χιλιοστών.

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στην πάνω κάτω αντίσταση για 15 λεπτά.

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές

και με τρουφάκια πολύχρωμα από επάνω

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές

Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές


Έτοιμα! 

Μην τα βλέπετε μαλακά. Όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν.

Διαβάστε περισσότερα >> "Μπισκότα βουτύρου για τις γιορτές"

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Τεμπελοτυρόπιτα express

 Μετά την τυρόπιτα χωρίς φύλλο το ψαξα κι άλλο και βρήκα μια πιο πλήρη συνταγή. Την τεμπελοτυρόπιτα. Δοκίμασα να την φτιάξω κι έμεινα παραπάνω από ευχαριστημένη. Είναι για 4-5 άτομα και γίνεται σε ένα μικρό ταψάκι. Επίσης, φουσκώνει πολύ και είναι εύγεστη κι ας μην έχω προσθέσει καθόλου αλάτι.

Τεμπελοτυρόπιτα express

Υλικά

1 γιαούρτι 200 γραμμάρια

3 αυγά

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

2 φλυτζάνια αλεύρι

2 κουτάλια γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα

λίγο φέτα θρυματισμένη

λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο

λίγο πιπέρι

Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και το κίτρινο τυρί που έχουμε τρίψει.

Τεμπελοτυρόπιτα express

Τοποθετούμε σε ένα μικρό κυκλικό ταψάκι.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει για 40 περίπου λεπτά.

Τεμπελοτυρόπιτα express

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε και σερβίρουμε.

Τεμπελοτυρόπιτα express

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα >> "Τεμπελοτυρόπιτα express"

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Σοκολάτα ρόφημα

 Δοκίμασα μία νέα συνταγή για σοκολάτα. Είναι εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη. Τα υλικά για να τη φτιάξετε υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Απλά και υγιεινά.

Σοκολάτα ρόφημα

Υλικά

1 κούπα γάλα

1 κουτ σούπας κακάο

1 κουτ σούπας μέλι

1 βανίλια ή λίγη κανέλα

Προετοιμασία

Τοποθετήστε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το κακάο, το μέλι και το αρωματικό.

Σοκολάτα ρόφημα

Το βάζετε στο μάτι.

Ανακατεύετε ενώ ψήνεται.

Πριν πάρει βράση το κατεβάζετε.


Σοκολάτα ρόφημα

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε περισσότερα >> "Σοκολάτα ρόφημα"

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Τηγανόψωμα στο φούρνο

 Είχα τυρί φέτα και αυγά που ήταν κοντά στο να λήξουν και αποφάσισα να κάνω κάτι να τα χρησιμοποιήσω. Πήρα λοιπόν και διάβασα συνταγές για να τα φτιάξω. Τα τηγανόψωμα μου φάνηκαν καλή ιδέα, αλλά δεν ήθελα να τα κάνω τηγανητά. Οπότε έκανα όλη τη διαδικασία και τα έψησα στο φούρνο. Δες πως μπορείς να τα κάνεις κι εσύ.


Υλικά

  • 2 κούπες τσαγιού αλεύρι
  • 9 γραμμ ξηρή μαγιά
  • 1 κούπα τσαγιού γάλα
  • 1/2 κουτ σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 300 γρ τυρί φέτα
  • 1 μέτριο αυγό
  • Πιπέρι


Προετοιμασία

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ρίχνουμε και το αλάτι.

Τηγανόψωμα το φούρνο
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για ξεκούραση 20 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια των 60 γραμμαρίων το καθένα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και το διαλύουμε με ένα πιρούνι, το αυγό και το πιπέρι.

Τηγανόψωμα το φούρνο

Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας.

Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε καλά τη ζύμη.

Τα φτιάχνουμε όλα με τον ίδιο τρόπο και τα αφήνουμε άλλα 20 λεπτά για ξεκούραση.

Τηγανόψωμα το φούρνο

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα.

Τηγανόψωμα το φούρνο

Τηγανόψωμα το φούρνο


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην πάνω - κάτω αντίσταση για 30 λεπτά.

Τηγανόψωμα το φούρνο

Έτοιμα τα τηγανόψωμά μας !

Διαβάστε περισσότερα >> "Τηγανόψωμα στο φούρνο"

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Δίαιτα και πρωινό δεκατιανό

 Εδώ και περίπου έναν χρόνο προσπαθώ με δίαιτα αμφιβόλου προσήλωσης να χάσω κιλά. Από πέρσι το Σεπτέμβριο έχασα 2 κιλά στο σύνολο και τώρα είμαι 65. Βέβαια όλο το καλοκαίρι το αφιέρωσα στο περπάτημα και έτσι τα κιλά μοιράστηκαν σε όλο το σώμα. Το λίπος είναι ορατό μόνο στο μέρος της κοιλιάς. Στα μεγέθη ρούχων όμως μια είμαι στο medium και μια στο large.

Δίαιτα και πρωινό δεκατιανό

Χρειάζεται θέληση για να χάσω τα υπόλοιπα 5 κιλά που μου έχουν μείνει. Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι να φάω όσο είμαι στη δουλειά. Θα ήθελα να μου προτείνετε εσείς κάποιους τρόπους να γεμίζω το στομάχι μου χωρίς να παχύνω. Αυτά που διαλέγω εγώ είναι σίγουρα το γιαουρτάκι μου το πρωί, που η διαιτολόγος μου είπε με δημητριακά όμως εγώ δεν τα προσθέτω κι έτσι πεινάω νωρίς. Για δεκατιανό τρώω κριτσίνια. Όμως εκεί το παρακάνω. Θα θελα να μπορούσα να τρωγα για δεκατιανό ή πιο μετά ένα σάντουιτς. Αλλά στις 3 το μεσημέρι που φτάνω σπίτι θα ξαναφάω, το μεσημεριανό.

Γενικά θέλει πολύ υπομονή και θέληση για να χάσεις κιλά. Και οι δίαιτες που κρατάνε χρόνια ατονούν τη θέληση για αυτές.

Σήμερα ας πούμε πήρα και έφαγα στις 12 η ώρα ένα ροξάκι. Τεράστιο λάθος. Χθες το βράδυ έφαγα γαριδάκια. Όλα αυτά εντελώς γεμάτα με λίπη. Όμως ήθελα κάπου να ξεσπάσω. Έχω σιχαθεί τις δίαιτες. Θέλω να τρώω και να μη βάζω κιλά, όπως όταν ήμουν νεότερη.

Θα κάνω μία έρευνα ακόμα για πρωινά και δεκατιανά να δω τι μπορώ να τρώω ώστε να μου αρέσει και να μη μου προσθέτει θερμίδες. Όσοι είστε στην ίδια κατάσταση με μένα και έχετε λύσεις κάντε ένα σχόλιο να πάρουμε θάρρος για να συνεχίσουμε.


Διαβάστε περισσότερα >> "Δίαιτα και πρωινό δεκατιανό"