Είχα τυρί φέτα και αυγά που ήταν κοντά στο να λήξουν και αποφάσισα να κάνω κάτι να τα χρησιμοποιήσω. Πήρα λοιπόν και διάβασα συνταγές για να τα φτιάξω. Τα τηγανόψωμα μου φάνηκαν καλή ιδέα, αλλά δεν ήθελα να τα κάνω τηγανητά. Οπότε έκανα όλη τη διαδικασία και τα έψησα στο φούρνο. Δες πως μπορείς να τα κάνεις κι εσύ.
Υλικά
- 2 κούπες τσαγιού αλεύρι
- 9 γραμμ ξηρή μαγιά
- 1 κούπα τσαγιού γάλα
- 1/2 κουτ σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουτ σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 300 γρ τυρί φέτα
- 1 μέτριο αυγό
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ρίχνουμε και το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για ξεκούραση 20 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια των 60 γραμμαρίων το καθένα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και το διαλύουμε με ένα πιρούνι, το αυγό και το πιπέρι.
Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε καλά τη ζύμη.
Τα φτιάχνουμε όλα με τον ίδιο τρόπο και τα αφήνουμε άλλα 20 λεπτά για ξεκούραση.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω σε μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην πάνω - κάτω αντίσταση για 30 λεπτά.
Έτοιμα τα τηγανόψωμά μας !
Πω πω, τα λατρεύω βρε Νατάσσα μου! Μιλάμε λιώνω για τηγανίτες αλμυρές. Και το ότι τα έκανες στο φούρνο, δηλαδή πολύ πιο υγιεινά από το τηγάνι, τα κάνει ακόμα πιο προσβάσιμα και νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτα καλή μου φίλη.
Ευχαριστώ για το σχόλιο Γιάννη μου πάντα είσαι με τον καλό λόγο για τα δημιουργήματά μου
Διαγραφή