Βρήκα αυτή την πολύ ωραία συνταγή και τη δοκίμασα. Είναι γρήγορη, εύκολη και νόστιμη. Το κέικ που έφτιαξα δεν υστερεί σε τίποτα από αυτά που έχουν μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα υλικά του είναι:
Υλικά
2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου
2 κουτάκια βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλιάς γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ βάζω το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα. Ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το ανακάτεμα.
Βάζω τα υλικά σε μια φόρμα για κέικ και ψήνω για 35-40 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο το αφήνω να κρυώσει για να κόβεται χωρίς να σπάει. Στη φωτογραφία εγώ δεν περίμενα και μου έσπασε η φέτα.
Καλή σας όρεξη!
Μου αρέσει που έχει λίγη ζάχαρη, μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλκηστη Littlehopeflags
Ναι και βγαίνει πολύ νόστιμο το συστήνω
ΑπάντησηΔιαγραφή