Έκανα μία παραλλαγή στο κατσικάκι. Το έκανα λεμονάτο. Και ομολογουμένως βγήκε φανταστικό. Ας δούμε όμως ένα ένα τα υλικά που χρησιμοποίησα.
Υλικά
1και μισό κατσικάκι μπούτι σπασμένο από το χασάπη
1/2 φακελάκι πατάτες μπέιμπι
3/4 φλυτζάνι λάδι ελιάς
2 λεμόνια
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι νερό
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
1/2 κουτάλι γλυκού πιπέρι
Παρασκευή
Σε ένα μπολ αναμειγνύω όλα τα υλικά, το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύω καλά.
Βάζω τις πατάτες μέσα στο μπολ να μαριναριστούν.
Αδειάζουμε τις πατάτες στο ταψί.
Προσθέτουμε το κατσικάκι αφού το πλύνουμε και το αλατοπιπερόνουμε.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω από το κατσικάκι.
Προσθέτουμε λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση για 1 και μισή ώρες με κλειστή τη γάστρα.
Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για άλλη μία ώρα.
Καλή σας επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου