Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

5 συμβουλές για το ξεκίνημα του blog σου

Θέλεις να φτιάξεις ένα blog για πρώτη φορά και αναρωτιέσαι από πού να αρχίσεις. Άρχισε από εκεί που θα ξεκινούσες μια οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Γράψε σε ένα χαρτί ή σε έναν επεξεργαστή κειμένου τα βήματα που θα ακολουθήσεις. Πάμε μαζί να τα σημειώσουμε.
5 συμβουλές για το ξεκίνημα του blog σου


Θέσε στόχους
Είναι δύσκολο στην αρχή να θέσεις ακριβείς στόχους αλλά μπορείς να βρεις κάποιους πιο γενικούς που θα τους απλοποιήσεις αργότερα. Κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου, γιατί θέλω να δημιουργήσω αυτό το μπλογκ. Σε τι θα με ωφελήσει; Τι θέλω να πω στο κοινό μου; Εφόσον ξέρεις τους στόχους σου δε θα ξεφύγεις από τη θεματολογία σου.

Φτιάξε ένα ημερολόγιο αναρτήσεων
Ένα ημερολόγιο αναρτήσεων είναι ένας καλός τρόπος να είσαι συνεπής προς το μελλοντικό κοινό σου. Προσοχή μην το βλέπεις σα φυλακή. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το τηρείς μέχρι την τελεία. Μπορείς στην πορεία να το αλλάζεις ανάλογα με την έμπνευση και τα θέματα που θέλεις να ασχοληθείς.

Φτιάξε μια κοινότητα
Φτιάξε μια κοινότητα με τους αναγνώστες σου. Μάθε ποιοι είναι και τι τους αρέσει να διαβάζουν σε εσένα. Δείξε στο κοινό σου ότι ενδιαφέρεσαι για αυτούς και τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Γράψε προσεγμένο περιεχόμενο
Στα κείμενά σου φρόντισε το περιεχόμενό σου να είναι σαφές και προσεγμένο. Γράψε για θέματα που ενδιαφέρουν εσένα και ταυτόχρονα κάνουν και τους υπόλοιπους να ενδιαφέρονται.

Γράψου στο Google Analytics
Γράψου στο Google Analytics για να παρακολουθείς από την πρώτη στιγμή τα στατιστικά που αφορούν το blog σου. Εκεί θα βρεις πόσοι χρήστες παρακολουθούν το μπλογκ σου, ποιες αναρτήσεις ενδιαφέρουν ποιο πολύ, δημογραφικά στοιχεία των αναγνωστών σου και πολλά άλλα που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις αυτές τις αναρτήσεις που ενδιαφέρουν περισσότερο.

Δες τρόπους αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα δικό σου μπλογκ από εδώ Πώς να φτιάξεις ένα blog. Περισσότερες συμβουλές για το τι χρειάζεται για να δημιουργήσεις ένα καλό μπλογκ θα βρεις εδώ Συμβουλές για ένα καλό Blog και για το wordpress δες εδώ Πώς φτιάχνω ένα blog στο wordpress.

Σε βοήθησα αρκετά;

4 σχόλια:

  1. Χρήσιμες πληροφορίες που μου αρέσει πάντα να διαβάζω. Ευχαριστούμε Νατάσα μου! Και βέβαια μας βοήθησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήσιμες οι συμβουλές σου για κάθε νέο blogger :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφω τακτικά για να λέω που αντιμετώπισα εγώ προβλήματα για να μην τα βρουν και οι άλλοι μπροστά τους

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου