Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Αύγουστος ο μήνας των διακοπών

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αδειάζει η Θεσσαλονίκη. Όλοι, όσοι κλαίγονται όλο το χρόνο ότι δεν τους περισσεύει χρόνος και χρήμα, εξαφανίζονται σε κάποιο παραθεριστικό. Για μένα ο Αύγουστος είναι η εποχή που μπορώ να γνωρίσω καλύτερα την πόλη μου. Πηγαίνω βόλτες με άνεση στο κέντρο της, και γυρνάω με το αυτοκίνητο βόλτες στην περιοχή μου και πιο μακριά.
Αύγουστος ο μήνας των διακοπών

Εχθές πήγα στο πανηγύρι της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης στην Καλαμαριά. Πήγα και δύο μέρες πιο πριν πάλι εκεί γιατί οι εκδηλώσεις κρατάνε μέρες. Την Κυριακή στις 4/8 είχε χορευτικά από συλλόγους Ποντιακούς. Καθίσαμε και είδαμε λίγο και μετά αναχωρήσαμε για το σπίτι. Την Τρίτη στις 6/8, την ημέρα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, δεν είχε κάποια εκδήλωση αλλά τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και πιο κάτω από την εκκλησία ο δρόμος ήταν κλειστός και γεμάτος από μαγαζάκια με παιχνίδια και αξεσουάρ. Περάσαμε από αυτό το δρόμο και μετά πήγαμε και προσκυνήσαμε στην εκκλησία την εικόνα. Στη συνέχεια είπιαμε τον καφέ μας σε ένα από τα πολλά καφέ που έχει στην οδό Μεταμορφώσεως. Περπατήσαμε στον πεζόδρομο και φύγαμε κατά τις εννιά και μισή.

Είχε πολύ κόσμο. Όλοι έβγαιναν για να πάνε στα καφέ ή για φαγητό. Είχε και ένα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Άγιαξ και μερικά μαγαζιά που είχαν τηλεοράσεις ήταν αποπνικτικά γεμάτα.

Η μέρα πέρασε όμορφα, τη διαδέχτηκε η νύχτα που επίσης κύλισε ομαλά. Το ματς για όσους το παρακολούθησαν έληξε με ισοπαλία. Κι εμείς στο σπίτι με συντροφιά την τηλεόραση καθίσαμε να δούμε κάποια ταινία. Εμένα ως γνωστόν με πήρε ο ύπνος στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση. Κατά τις 12 σηκώθηκα και πήγα στο δωμάτιο και συνέχισα τον ύπνο μου.

Κατ' αυτόν περίπου τον τρόπο κυλάνε οι ανέμελες ημέρες του καλοκαιριού.

4 σχόλια:

  1. Να περνάς καλά Νατάσσα μου! Όμορφες καλοκαιρινές στιγμές. Θα συμφωνήσω ότι ο Αύγουστος προσφέρει δυνατότητες να απολαύσεις τις πόλεις και τις όποιες ομορφιές τους.
    Καλή συνέχεια να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά να περάσεις κι εσύ τον Αύγουστο θα κάνω ένα διάλειμα και θα επανέλθω μετά τις διακοπές

      Διαγραφή
  2. Ο Αύγουστος καταλήγει να είναι ο αγαπημενος μου μήνας, ο μήνας της οικογένειας μας τελικά. Αύγουστο γεννήθηκε η κόρη μας, και σε λιγες μερες κάνουμε γάμο και βάπτιση μαζί. Να περνάς τέλεια ότι κι αν κάνεις, φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σας ζήσει το μωρό σας και όλα να σας πάνε καλά στη βάπτιση

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου