Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Διακοπές στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Φέτος το καλοκαίρι κάναμε τις διακοπές μας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Είναι ένα ήσυχο και όμορφο μέρος. Η Κρυοπηγή σα χωριό είναι ένας δρόμος, ο δρόμος που περνάει για να πάει κάποιος από Πολύχρονο στην Καλιθέα. Τα λιγοστά μαγαζιά του έχουν κυρίως τα απαραίτητα και μερικά σουβενίρ για τους τουρίστες. Το δωμάτιο που μέναμε ήταν πάρα πολύ καλό σε ωραία τοποθεσία με θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητο και κουζινάκι. Η παραλία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Κρυοπηγή είναι μέσα στις πέτρες. Για να μπεις στη θάλασσα χρειάζεσαι ειδικά παπούτσια ειδικά αν θέλεις να μπεις για να κολυμπήσεις χωρίς τραυματισμούς. Εγώ χάλασα τα νύχια των ποδιών μου εκεί που πήγα την πρώτη κιόλας ημέρα. Επίσης πληρώσαμε την ξαπλώστρα πέντε ευρώ. Ο καφές κόστιζε χώρια άλλα πέντε ευρώ.
Διακοπές στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Διακοπές στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής


Καλές παραλίες είναι και από τη αριστερή και από τη δεξιά της Κρυοπηγής λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα. Στην παραλία της Αγοράς που πήγαμε τη δεύτερη μέρα η ακτή ήταν υπέροχη. Δεν υπήρχε πέτρα πουθενά και η θάλασσα ήταν πεντακάθαρη. Βέβαια όλο αυτό είχε υψηλό τίμημα καθώς πληρώσαμε την ξαπλώστρα στα δέκα ευρώ στην πρώτη σειρά που καθίσαμε. Ο καφές χρεώνεται χώρια στα πέντε ευρώ. Από τη μεριά ανάμεσα στην Κρυοπηγή και το Πολύχρονο είχε ακόμα μία ονειρική παραλία το Αζούρ. Και εκεί όμως οι τιμές από τις ξαπλώστρες ήταν φωτιά.
Διακοπές στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής Αγορά

Διακοπές στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής Αγορά

Το Σαββατοκύριακο πήγαμε σε πισίνες από κάποια ξενοδοχεία της Κρυοπηγής. Εκεί μας βγήκε εξαιρετικά φτηνά. Στο Medusa πληρώσαμε 2,5 ευρώ τον καφέ και στο Alkyon hotel στα 3 ευρώ τον καφέ. Δε χρεώναν την ξαπλώστρα. Μας άρεσε πολύ εκεί και τα παιδιά έπαιξαν όσο ήθελαν.
Διακοπές στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής πισίνα

Διακοπές στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής πισίνα

Την επόμενη ημέρα πήγαμε στην Καλιθέα για βόλτα και μπάνιο. Εκεί πάλι πληρώσαμε την ξαπλώστρα στα πέντε ευρώ και άλλα πέντε ο καφές. Η θάλασσα είχε κάποιες πέτρες, μεγάλες όμως. Μπορούσες δηλαδή να μπεις μέσα χωρίς παπουτσάκια ειδικά για πέτρες. Η Καλιθέα έχει το καλύτερο χωριό της Χαλκιδικής. Έχει μεγάλη αγορά και καταστήματα με ότι ζητήσεις. Έχει καφετέριες, ταβέρνες και νυχτερινή ζωή. Έχω μείνει αρκετές φορές Καλιθέα και πάντα έχω πολύ καλές αναμνήσεις από το μέρος. Θα μιλήσω σε άλλη ανάρτησή μου αναλυτικά για την Καλιθέα.
Καλιθέα Χαλκιδικής

Τελευταία μέρα καθώς επιστρέφαμε πήγαμε στα Φλογητά και κάναμε και ένα μπάνιο εκεί. Το 2019 τον Ιούλιο στις αρχές έκανε Θεομηνία στα Φλογητά. Έπιασε ένας δυνατός αέρας και έσπασε και ξερίζωσε πολλά δέντρα. Καθώς πηγαίναμε στα Φλογητά είδαμε τα δέντρα να έχουν πολλά από αυτά σπάσει ή ακόμα και ξεριζωθεί από τη θέση τους. Το θέαμα μας μετέδωσε μία θλίψη και μελαγχολία για το τι είχε γίνει.

Φέτος το ταξίδι μας είχε μία μεγάλη επιβάρυνση στο οικονομικό όσον αφορά τις παραλίες. Ελπίζω του χρόνου να μας χρεώνουν μόνο τον καφέ και να σταματήσει αυτή η ληστρική κατάσταση στα μπαρ παραλίας. Ωστόσο το ταξίδι μας, μας έδωσε μία χαλάρωση που πολύ τη ζητούσαμε όλοι. Περάσαμε όμορφα, τα παιδιά έπαιξαν και γενικά κερδίσαμε μια όμορφη ανάμνηση.

Εσύ που πήγες φέτος;

2 σχόλια:

  1. Χαλκιδική δεν έχουμε πάει, αλλά είναι μέσα στους προορισμούς που θέλουμε να επισκεφτούμε! ευχαριστώ για τη παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρουσιάζω και τα καλά και τα άσχημα για να ξέρετε που μπροστά θα βρεθείτε αν επιλέξετε να πάτε εκεί

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου