Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Μαθαίνω τα ρήματα εκτυπώσιμο

Κάνουμε διάφορες ασκήσεις με την κόρη μου για να θυμόμαστε τα ρήματα και πώς γράφονται. Τις επαναλαμβάνω κάποιους κανόνες, αλλά δε φαίνεται να τους θυμάται. Οπότε είπα να δράσω και να δημιουργήσω κάποιες κατασκευές για να τις φτιάξουμε και να εμπεδώσουμε έτσι δύο κανόνες ρημάτων. Τα ρήματα σε -ίζω και σε -αίνω.
Μαθαίνω τα ρήματα εκτυπώσιμο

Οι κανόνες είναι οι παρακάτω. Ο κανόνας του ίζω είναι ότι όλα τα ρήματα σε - ίζω γράφονται με ι εκτός από το πήζω, πρήζω, αναβλύζω κτλ (τα έχω στο εκτυπώσιμο). Ο κανόνας του -αίνω είναι ότι όλα τα ρήματα που τελειώνουν σε -αίνω γράφονται με αι. Εξαιρούνται τα ρήματα μένω, πλένω, δένω.
Μαθαίνω τα ρήματα εκτυπώσιμο

Μαθαίνω τα ρήματα εκτυπώσιμο

Τα εκτυπώσιμα για τους δύο αυτούς κανόνες είναι παρακάτω.
Μαθαίνω τα ρήματα -αίνω
Μαθαίνω τα ρήματα -ίζω

Αφού τα εκτυπώσουμε σε ένα χαρτί Α4, τα χρωματίζει το παιδί. Μετά κόβουμε τα παραλληλόγραμμα καρτελάκια με ένα ψαλίδι. Στη συνέχεια, κόβουμε μεγαλύτερα παραλληλόγραμμα από χρωματιστό χαρτί για να τοποθετήσουμε τα κομμένα χαρτάκια μας επάνω. Έτσι δημιουργείται ένα περίγραμμα γύρω από το χαρτί χρωματιστό. Κάνουμε τρύπες με ένα διακορευτή, δύο επάνω και δύο κάτω από το χαρτόνι. Βάζουμε στη σειρά τα χαρτάκια και ενώνουμε μεταξύ τους περνώντας από τις τρύπες ένα κομμάτι κλωστή ή σπάγγο. Κρεμάμε στο παιδικό δωμάτιο για να θυμάται τον κανόνα το παιδί.
Μαθαίνω τα ρήματα εκτυπώσιμο

Ελπίζω να σας βοήθησα.


8 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τα χρήσιμα εκτυπώσιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο!!!! Πολύ χρήσιμο! Ευχαριστώ!💜🔝

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Να τα φτιάξετε είναι ωραία και διδακτικά για τα παιδιά μας

      Διαγραφή
  4. Πάρα πολύ ωραία ιδέα! Μπράβο Νατάσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου