Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Πώς να γράψεις ένα απίθανο άρθρο για το blog σου

Θέλει δουλειά να γράψεις ένα οποιοδήποτε κείμενο για τη δουλειά σου ή το blog σου. Χρειάζεται να δαπανήσεις χρόνο να οργανωθείς και να έχεις ένα ήσυχο περιβάλλον για να το αναπτύξεις. Το μυαλό σου πρέπει να είναι καθαρό και να έχεις επικεντρωθεί στο στόχο σου. Ας πάμε να δούμε τι χρειάζεται. Τα βήματα είναι συγκεκριμένα και αν τα ακολουθήσεις θα οδηγηθείς στο σωστό αποτέλεσμα.
Πώς να γράψεις ένα απίθανο άρθρο για το blog σου

Χρειάζεται να ξέρεις για τι θέμα γράφεις
Διάλεξε ένα θέμα και κάνε μία περίληψη, ή κάνε ένα σχεδιάγραμμα με ερωτήσεις που το αφορούν. Κάνε μία έρευνα και έλεγξε τα δεδομένα σου.

Βάλε ένα τίτλο που θα το κάνει επιλέξιμο
Βάλε έναν τίτλο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού σου. Καλό είναι σε μισή γραμμή να περιγράφεις όσα θέλεις να πεις στη συνέχεια στο κείμενό σου. Δώσε στον αναγνώστη το ανάλογο μυστήριο για να τον κάνεις να ενδιαφερθεί.

Γράψε ότι νομίζεις ότι αφορά το άρθρο σου
Γράψε λέξεις που αφορούν το άρθρο σου. Απάντησε στις ερωτήσεις του ερωτηματολόγιου που έχεις φτιάξει. Γράψε το άρθρο σου.

Βγάλε φωτογραφίες που αφορούν το άρθρο σου
Βγάλε φωτογραφίες που αφορούν το άρθρο σου και κάνε την απαραίτητη επεξεργασία. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι καθαρές, ευκρινείς και προπάντων δικές σου. Έτσι θα δώσεις το δικό σου στίγμα στο κείμενό σου και το αποτέλεσμα θα είναι όλο δικό σου. Υπάρχουν εφαρμογές που βοηθούν να φτιάξεις εικόνες που είναι ελαφριές, όπως το canva. Λεπτομέρειες για το canva θα βρεις εδώ www.canva.com.

Ξαναδιάβασε το κείμενο και έλεγξε τις εικόνες
Βάλε την ονοματολογία των εικόνων ώστε να αφορούν το άρθρο σου. Αυτό γίνεται βάζοντας τίτλους στις εικόνες. Διάβασε το κείμενο και σβήσε τις λέξεις που επαναλαμβάνονται. Κάνε τις προτάσεις σου μικρές και περιεκτικές. Έλεγξε μέσα στην ανάρτησή σου να βρίσκονται όλα όσα ήθελες να πεις.

Προγραμμάτισε το πότε θα "ανέβει"
Προγραμμάτισε πότε θα ανέβει στον αέρα το άρθρο σου και τελείωσες!

Καλή επιτυχία στο επόμενό σου άρθρο...

8 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον και υποστηρικτικό θέμα σήμερα Νατάσα σε μια σειρά συναδέλφους εδώ για να παρουσιάσουν τις σκέψεις τους στο μπλογκ τους.
    Ευχαριστούμε για τον κόπο και τις συμβουλές.
    Να έχεις μια καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού και που "αδειάζω" κι εγώ από ιδέες και τότε σκέφτομαι τι να κάνω και απλά γράφω

      Διαγραφή
  2. Νατάσα μου ευχαριστούμε πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα απλά τον τρόπο που χρησιμοποιώ για να γράψω ένα άρθρο

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολύ! Αναρωτιέμαι πόσα από αυτά εφαρμόζω όταν αναρτώ ένα ποστ 😊 Βροχερές καλημέρες 🌻

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου