Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers

Συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers

Πότε ξεκίνησες το blogging;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το blogging εντατικά, το Φεβρουάριο του 2016 που έφτιαξα το πρώτο μου blog στο blogger.com με την επωνυμία webdevthis.blogspot.gr. Tο μετονόμασα το 2016 σε natassasblogtips.blogspot.gr όταν άρχισα να ασχολούμαι πιοεπαγγελματικά και τακτικά.

Έχω μεταφέρει όλες τις παλιές μουδημοσιεύσεις και σε λίγο καιρό το παλιό μου blog θα διαγραφεί. Πριν το2016 διατηρούσα μία ιστοσελίδα για θέματα σχετικά με το γάμο. Όμως μετον ερχομό της κόρης μου θεώρησα ότι θα ήταν πιο σχετικό με τα όσαέκανα ένα blog για όλη την οικογένεια.
Meet the blogger Νατάσσα από το ιστολόγιο Natassa's blog tips
Πες μας λίγα λόγια για σένα
Είμαι μία εργαζόμενη μητέρα ενός παιδιού 8 ετών. Εργάζομαι ωςπληροφορικός τα πρωινά. Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στα μαθήματα τηςκόρης μου, στις δραστηριότητες εκτός σχολείου και στη συγγραφή τουblog μου. Κάπου ανάμεσα στα κενά προσπαθώ να διαβάζω βιβλία. Οιδραστηριότητες που ασχολούμαι είναι κυρίως το περπάτημα, ο χορός και ηγυμναστική.  Η κόρη μου είναι ο βασικός λόγος που με κρατάει σεεγρήγορση και μου δίνει δύναμη να συνεχίζω σε όλους τους τομείς παράτην πολύ κούραση και εξάντληση που έχω πολλές φορές. Χαίρομαι να μιλάωγια αυτήν, να γράφω και να την καθοδηγώ όσο μπορώ. Έχω μάθει, πιστεύω,πάρα πολλά από τότε που έγινα γονιός.
Meet the blogger Νατάσσα από το ιστολόγιο Natassa's blog tips
Με τι θέματα ασχολείσαι στο blog σου
Τα θέματα που ασχολούμαι στο blog μου αφορούν κυρίως τις γυναίκες, τις μητέρες, την οικογένεια. Θέλω να μοιραστώ την εμπειρία που έχω αποκτήσει από τη δουλειά μου και από την ιδιότητα του γονέα με τους αναγνώστες μου. Ξεκίνησα έτσι τη συλλογή πραγμάτων που έφτιαχνα και φτιάχνω για εμένα, ή έρευνες που κάνω για εμένα να τα δημοσιοποιώ από το blog μου. Είναι καλό να έχεις μία βοήθεια πριν ξεκινήσεις κάτι. Αυτό κάνω εγώ. Δίνω αυτή τη βοήθεια σε άλλους, ώστε να μη χρειάζεται να τα ερευνήσουν όλα από την αρχή.


Ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη συμβουλή που σου έχει δώσει
κάποιος για το blogging;
Κανείς δε μου έχει δώσει κάποια συμβουλή για το blogging. Έπεσα κατευθείαν στα βαθιά. Διάβαζα όμως και διαβάζω τα blogs άλλων και εκεί βρίσκω λύσεις σε κάποια προβλήματα που με απασχολούν κατά καιρούς.


Τι δε σου αρέσει στο blogging;
Δε μου αρέσει στο blogging ότι δεν έχω το χρόνο που θα ήθελα να έχω. Εργάζομαι για το blog μου ώρες ακατάλληλες συνήθως. Βέβαια διαβάζοντας άλλων blog ανακαλύπτω ότι και οι άλλες συγγραφείς κάπως έτσι λειτουργούν και αυτό με ανακουφίζει λίγο.


Τι έχεις κερδίσει από το blogging;
Ήθελα να εκφραστώ με κάποιο τρόπο, να βγάλω μερικά πράγματα έξω. Το κατάφερα μέσα από το blog μου. Είχα φτάσει σε αυτό το σημείο που δεν ήθελα να κρατάω αυτά τα πράγματα μέσα μου. Μερικοί που θα διαβάσουν το blog μου θα δουν ότι έχει πολλά θέματα για τα παιδιά. Ναι ακόμα κι
αυτό είχα την ανάγκη να το βγάλω έξω, να το μοιραστώ. Πάλι καλά που υπάρχει το blogging.


Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα blogger κατά τη γνώμη σου;
Κάθε γυναίκα blogger χρειάζεται χρόνο ελεύθερο από τις δουλειές και τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Φαντασία διαθέτουμε. Υλικό έχουμε.
Meet the blogger Νατάσσα από το ιστολόγιο Natassa's blog tips
Πώς οργανώνεις τη δουλειά σου γύρω από το blogging;
Η οργάνωση γύρω από το blogging γίνεται με προγράμματα και ημερολόγια που τηρώ ανελλιπώς. Βγαίνω κάποιες φορές εκτός προγράμματος, αλλά όχι συχνά. Πρέπει να ακολουθείται ρουτίνα κανονικής εργασίας για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


8 σχόλια:

  1. απολαυστικη η συνεντευξη σου γλυκια μου
    και σε πολλες ακομη ευχομαι

    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσουν οι ομαδικές αναρτήσεις από bloggers και με ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία συνέντευξη Νατάσα μου! Είδες την ανάρτηση μου για τις 30 μέρες; πιστεύω θα σου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα την διαβάσω την ανάρτησή σου και θα σου πω την άποψή μου

      Διαγραφή
  3. Χάρηκα μία ακόμα φορά τις απόψεις σου Νατάσα και τη διάθεσή σου για δημιουργία. Προχώρα αγαπητή φίλη. Έχεις πολλά να δώσεις.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραία να ανήκεις σε μία ομάδα σε ένα σύνολο ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα

      Διαγραφή
  4. Το blogging Νατασσα μου μπήκε στην ζωή μας για να μείνει και για να καλύψει την ανάγκη μας για επικοινωνία ..είναι ένα μέσον να προβάλουμε τις σκέψεις μας, τις δημιουργίες μας και ότι άλλο..
    Με την συνεντευξή σου σε γνωρίσαμε λιγο καλύτερα Νατασσα μου..
    Να περνας όμορφα ότι και να κάνεις καλή Σαρακοστή και καλό μήνα.. την καλησπερα μου....😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και εμένα μου άρεσε που έγινε αυτή η κίνηση από τις Greek women bloggers

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου