Έκανα τα πιο ωραία και γευστικά μπισκοτάκια αυτή τη χρονιά. Είναι μία συνταγή που μετέτρεψα παίρνοντας μία συνταγή για Ολανδικά μπισκοτάκια. Έγιναν αρκετά, γύρω στα 30 με 40 μπισκοτάκια. Στην διαδικασία φτιαξίματος του μείγματος αλλά και των μπισκότων η κόρη μου έκανε τα πιο πολλά. Έτσι πέρασε δημιουργικά γύρω στη μία με μιάμιση ώρα.
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι όλα μαζί τα υλικά για το μείγμα μπαχαρικών ή όπως το λένε ολανδικά speculaas.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ρίχνουμε το αλάτι.
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό σε ένα μπολ και τα χτυπάμε αρκετή ώρα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη βανίλια και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια, έως ότου σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Τη μεταφέρουμε στον πάγκο μας, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 3 χιλ. και την κόβουμε με κουπ-πατ στα σχήματα που θέλουμε.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα, για 15 λεπτά. Είναι αρκετός αυτός ο χρόνος για να ψηθούν καλά - όσο κρυώνουν σκληραίνουν περισσότερο.
Όταν κρύωσαν έγιναν σκληρά μπισκότα και είναι ωραία για βουτήματα. Μπορούμε στο τέλος να βάλουμε το κλασικό γλάσο ή σοκολάτα ή άχνη ζάχαρη. Εμένα η κόρη μου τα τρώει σκέτα.
Εσύ τι συνταγή έκανες φέτος;
Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:
250 γρ. βούτυρο ΒΙΤΑΜ με βούτυρο
300 γρ. καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. baking powder
1 βανίλια
1/2 κ.γ. αλάτι
Μείγμα μπαχαρικών που πάντα έχω:
1 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. κάρδαμο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι όλα μαζί τα υλικά για το μείγμα μπαχαρικών ή όπως το λένε ολανδικά speculaas.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ρίχνουμε το αλάτι.
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό σε ένα μπολ και τα χτυπάμε αρκετή ώρα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη βανίλια και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια, έως ότου σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Τη μεταφέρουμε στον πάγκο μας, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 3 χιλ. και την κόβουμε με κουπ-πατ στα σχήματα που θέλουμε.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα, για 15 λεπτά. Είναι αρκετός αυτός ο χρόνος για να ψηθούν καλά - όσο κρυώνουν σκληραίνουν περισσότερο.
Εσύ τι συνταγή έκανες φέτος;
Μπράβο σας μαμά και κόρη και του χρόνου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάχνουμε πολλά γλυκά και ιδιαίτερα μπισκότα αυτές τις ημέρες
ΔιαγραφήΚαι του χρόνου γλυκιά μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλοφάγωτα να είναι.
Έγιναν φανταστικά και είναι έτοιμα για φάγωμα
ΔιαγραφήΠολύ ωραια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμεις φτιάξαμε , προς το παρον, μελομακάρονα,αλλά θελουμε να κανουμε και μπισκότα, οποτε θα δοικιμασουμε τη συνταγή σας μέσα στις γιορτές.
Μελομακάρονα δεν έχω επιχειρήσει να φτιάξω ακόμα. Συνήθως επιλέγω να κάνω εύκολες συνταγές
ΔιαγραφήΚαλοφάγωτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το καλό να τα φτιάξεις και του χρόνου.
Καλές Γιορτές Νατάσσα!
Ναι το έχουμε καθιερώσει κάθε χρόνο να φτιάχνουμε μπισκότα για να φάει και ο Άη Βασίλης
Διαγραφή