Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Κοτόπουλο τηγανιά

 Για να φτιάξω τέσσερεις μερίδες τηγανιά χρειάζομαι τα παρακάτω υλικά.

Κοτόπουλο τηγανιά


Υλικά

3/4 κοτόπουλο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

Λίγο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

αλάτι

πιπέρι

1 ποτήρι μικρό κρασί

1 κουτ. γλυκού κάρυ

1/2 κουτί κρέμα γάλακτος


Παρασκευή

Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τα βάζω σε ένα μπωλ.

Κοτόπουλο τηγανιά


Προσθέτω την μουστάρδα, το κάρυ, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

Με τη μαρινάδα που έφτιαξα βάζω μέσα το κοτόπουλο. Αν θέλω αφήνω στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα βάζω στο τηγάνι το κοτόπουλο με λίγο λάδι.

Ψήνω να ροδίσουν τα κοτόπουλα, και προσθέτω στο τέλος το κρασί. 

Κοτόπουλο τηγανιά


Αφήνω να εξατμιστεί και ρίχνω την κρέμα ενώ έχω χαμηλώσει τη φωτιά.

Ψήνω για 5 λεπτά ακόμα και βγάζω από τη φωτιά.

Σερβίρω με ρύζι.


4 σχόλια:

  1. Καλοφάγωτο Νατάσσα! Το ....οσμίζομαι και άκρως νόστιμο. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε ήταν φανταστικό! Πρώτη φορά το έφτιαχνα...

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Νατάσσα και καλό σαββατοκύριακο! με πουρέ επίσης είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρυζάκι είναι το αγαπημένο της κόρης μου γι αυτό το φτιάχνω

      Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου