Ως γνωστόν τα παιδιά δεν τρώνε και πολύ τα πικάντικα φαγητά, γι αυτό έφτιαξα ένα σπετσοφάι για την κόρη μου χωρίς τα καυτερά υλικά. Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.
Υλικά
2 λουκάνικα μεγάλα χωριάτικα
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
Σάλτσα ντομάτας
1 ποτηράκι κρασί
1 κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα μικρή σε δυνατή φωτιά, στο 7, βάζουμε το λάδι και τα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Κόβουμε τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 και αφήνουμε για 20 λεπτά να ψηθούν τα λουκάνικα.
Αφού τελειώσει το λάδι σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Βάζουμε το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά στο 5 με κλειστό το καπάκι.
Βγάζουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Πωπωπωπωπω βρε Νατάσα. Τι καλούδια κάνουν τα χέρια σου! Καλοφάγωτα καλή μου φίλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγιναν φανταστικά τα λουκάνικα και τα φάγαμε μέχρις ενός
ΔιαγραφήΩραία ιδέα. Της άρεσε; Έγινε νόστιμο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτο!
Καλή εβδομάδα Νατάσσα
Της άρεσε της κόρης πολύ θα το ξανακάνω. Έτσι όπως έγινε μη καυτερό ήταν καλύτερο
ΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία ιδέα Νατάσα! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατη εκδοχή και για καλοκαίρι που τα καυτερά είναι λίγο βαριά!
Καλό σου απόγευμα
Μαρίνα
Ναι ήταν πολύ ωραία ιδέα και νόστιμη
Διαγραφή