Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021

Σπετσοφάι για παιδιά

 Ως γνωστόν τα παιδιά δεν τρώνε και πολύ τα πικάντικα φαγητά, γι αυτό έφτιαξα ένα σπετσοφάι για την κόρη μου χωρίς τα καυτερά υλικά. Η συνταγή είναι για 4 μερίδες.

Σπετσοφάι για παιδιά


Υλικά

2 λουκάνικα μεγάλα χωριάτικα

1 πιπεριά πράσινη 

1 πιπεριά Φλωρίνης

Σάλτσα ντομάτας

1 ποτηράκι κρασί 

1 κουταλιά σούπας μέλι

Αλάτι

Πιπέρι 

Λάδι


Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα μικρή σε δυνατή φωτιά, στο 7, βάζουμε το λάδι και τα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια. 

Σπετσοφάι για παιδιά

Κόβουμε τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 και αφήνουμε για 20 λεπτά να ψηθούν τα λουκάνικα.

Αφού τελειώσει το λάδι σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Σπετσοφάι για παιδιά

Βάζουμε το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά στο 5 με κλειστό το καπάκι.

Σπετσοφάι για παιδιά

Βγάζουμε και σερβίρουμε.

Σπετσοφάι για παιδιά

Καλή επιτυχία!

5 σχόλια:

  1. Πωπωπωπωπω βρε Νατάσα. Τι καλούδια κάνουν τα χέρια σου! Καλοφάγωτα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγιναν φανταστικά τα λουκάνικα και τα φάγαμε μέχρις ενός

      Διαγραφή
  2. Ωραία ιδέα. Της άρεσε; Έγινε νόστιμο;
    Καλοφάγωτο!
    Καλή εβδομάδα Νατάσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της άρεσε της κόρης πολύ θα το ξανακάνω. Έτσι όπως έγινε μη καυτερό ήταν καλύτερο

      Διαγραφή
  3. Πάρα πολύ ωραία ιδέα Νατάσα! Μπράβο!
    Ωραιότατη εκδοχή και για καλοκαίρι που τα καυτερά είναι λίγο βαριά!
    Καλό σου απόγευμα
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου