Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ιούνιος ο μήνας των εξετάσεων

 Φέτος το καλοκαίρι, δηλαδή όλο τον Ιούνιο οι μαθητές και οι φοιτητές δίνουν εξετάσεις. Με ημερομηνίες που φτάνουν έως και τα μέσα Ιουλίου γίνεται το καλοκαίρι πιο καυτό. Ο κορονοϊός και οι επιπτώσεις που έφερε μαζί του μας έκλεισαν στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα μαθήματα γίνονταν εξ αποστάσεως, όπως και τα φροντιστηριακά μαθήματα με αποτέλεσμα οι μαθητές να έχουν ελείψεις.

Ιούνιος ο μήνας των εξετάσεων


Ωστόσο η προετοιμασία για τις εξετάσεις έπρεπε να γίνει. Και να που ανακοινώθηκαν όλες οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Η κούραση που έχουν μαθητές και φοιτητές είναι μεγάλη και το βιώνω καθημερινά.

Η κόρη μου ως μαθητάκι δημοτικού δεν έχει εξετάσεις. Έχει όμως όλη αυτή την κούραση από όλη την κλειδωμένη μέσα χρονιά. Έχασε όλες τις εξωσχολικές της δραστηριότητες και δεν είχε επαφή με τα άλλα παιδιά της ηλικίας της για πολύ καιρό. Τους τελευταίους δύο μήνες αρχίσαμε δειλά δειλά να κάνουμε παρέα με άλλα παιδιά. 

Ιούνιος ο μήνας των εξετάσεων


Το καλοκαίρι όμως ήρθε και διεκδικεί να μας σηκώσει πνευματικά και ψυχικά. Να πάρουν τα μυαλά μας αέρα δηλαδή. Με τη ζέστη του, με την ανεμελιά του μας τραβάει προς την αδράνεια και την κατάστρωση του πλάνου των διακοπών μας. 

Μόλις τελιώσει ο Ιούνιος βουρ για διακοπές. Εμείς φέτος κλείσαμε να πάμε στη Χαλκιδική στο δεύτερο πόδι. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να περάσουμε καλά. Θα σας αφηγηθώ το ταξίδι όταν γυρίσω.

Καλό καλοκαίρι.

4 σχόλια:

 1. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις. Η φετινή χρονιά ήταν ότι χειρότερο. Υγεία και καλό καλοκαίρι στα παιδιά που δοκιμάστηκαν οι αντοχές τους όλο το χρόνο.
  Καλές διακοπές Νατάσα μου, να περάσετε όμορφα, να ξεκουραστείτε, να γεμίσετε μπαταρίες...το δικαιούστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νατάσσα μου καλή επιτυχία στα παιδιά στις εξετάσεις τους. Να ευχηθώ ολόψυχα καλές διακοπές καλή μου φίλη. Να περάσετε όμορφα και ναι θα τα πούμε αργότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιάννη μου για πότε πέρασε ο Ιούνιος ούτε που το καταλάβαμε

   Διαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου