Άλλαξα τη συνταγή που φτιάχνω την κόκκινη σάλτσα για τα μακαρόνια και έβαλα καραμελωμένα κρεμμύδια μέσα. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια τα έκανα πρώτα και μετά πρόσθεσα τα υλικά που βάζω πάντα στη σάλτσα μου.
Υλικά
Για το καραμέλωμα
1 κρεμύδι
1 κουταλιά γλυκού βούτυρο
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Για τη σάλτσα
Λάδι
1 κουτί ντομάτα κομμένη σε κομμάτια (ντοματάκια κουτάκι)
1 κουταλιά γλυκού βασιλικός
1/2 κουταλιά γλυκού σκόρδο
1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά γλυκού πιπέρι
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια
150 γραμμ. βούτυρο
Προετοιμασία
Κόβουμε φέτες το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα κατσαρόλι με λίγο λάδι να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε αφήνουμε να περάσουν άλλα 10 λεπτά.
Αφού καραμελώσουν τα κρεμμύδια φτιάχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, μπαχαρικά και το αλάτι. Αφήνουμε να ψηθούν για 10-15 λεπτά.
Βράζουμε εν τω μεταξύ τα μακαρόνια.
Αφού γίνει η σάλτσα σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και έτοιμο το φαγητό μας!
Καλοφάγωτα Νατάσσα! Την καλησπέρα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Γιάννη μου να είσαι καλά
Διαγραφή