Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Αντίο μανούλα

 Τον Φεβρουάριο του 2022 αρρωστήσαμε από κορονοϊό. Όλοι ανακάμψαμε αλλά η μητέρα μου έπαθε πνευμονία. Νοσηλεύτηκε για τουλάχιστον 1,5 μήνα. Δε μπόρεσε να σηκωθεί όταν τελείωσε η νοσηλεία της κι έτσι για άλλους 3,5 μήνες ήταν κλινήρης. Στις 14 Ιουλίου του 2022 το πρωί ξεψύχησε.

Αντίο μανούλα
Ήταν μία γυναίκα παλαιάς κοπής. Δεν είχε φίλους δεν έβγαινε στα καφέ και στα αναψυκτήρια. Δούλευε σκληρά στο σπίτι και στα χωράφια στα νιάτα της. Δεν της άρεζε να κάθεται πάντα έκανε κάτι. Έφτιαξε εργόχειρα και ότι αλλαγές στο σπίτι ήταν δικό της δημιούργημα.

Μας αγαπούσε και μας έβαζε πάνω από το κάθε τι άλλο. Εμείς οι δύο εναπομείναντες κόρες προσπαθήσαμε να την επαναφέρουμε όσο ήταν στο κρεβάτι. Δεν τα καταφέραμε δυστυχώς.

Το 2020 ο κορονοϊός πήρε τον αδερφό μου. Η μητέρα μου είχε στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Της έκαμψε το ηθικό της αυτό. Πιστεύω είναι ένας από τους λόγους που δεν κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά.

Καθημερινά μας λείπουν και οι δύο. Όμως η μάνα μου είναι ένα κομμάτι που αποκολλήθηκε από πάνω μου στην κυριολεξία. Ο πόνος είναι πολύς. Ήθελα να γράψω κάτι για αυτήν για να με βοηθήσει να συνεχίσω.

Δεν έγραψα τελικά όλα αυτά που σκέφτομαι. Όμως σίγουρα αισθάνομαι λίγο πιο ελαφριά.

Αντίο μανούλα.

8 σχόλια:

 1. Ω Νατάσσα μου, ειλικρινά λυπάμαι καλή μου φίλη, ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ. Είναι μεγάλη και σκληρή κάθε απώλεια αγαπημένου μας ανθρώπου ειδικά αν αυτός είναι η μάνα μας. Τότε ο πόνος είναι πολύ σκληρός. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια, αγαπημένη μου φίλη, απ' την καρδιά μου. Ζωή σε σάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με συγκίνησαν βαθιά όσα έγραψες για την απώλεια των αγαπημένων σου Νατάσσα μου. Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα κι εσύ τα έζησες ακόμα δυσκολότερα. Εύχομαι να είναι καλά όπου κι αν βρίσκονται. Θα έρθουν καλύτερες μέρες κι ας μην είναι ίδιες με εκείνες που έφυγαν. Το κοριτσάκι σου είναι δίπλα σου για να σου το θυμίζει. Να είστε καλά. Καλή δύναμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λυπάμαι πολύ! Εύχομαι καλό παράδεισο να έχει η μανούλα σου, να τη θυμάστε πάντα με αγάπη κι εκείνη και τον αδερφό σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νατάσσα μου τα συλλυπητήρια μου κορίτσι μου, η μαμά σου θα βρίσκεται πάντα μέσα στην καρδούλα σου όπως και ο αδελφό σου...οι αγαπημένοι σου θα σας προσέχουν από εκεί ψηλά...αυτό να σκέφτεσαι και να σου δίνει κουράγιο, αφού η ζωή συνεχίζεται θέλουμε ή όχι την ακολουθούμε.
  Να είσαι καλά να την θυμάσαι πάντα.!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου