Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή

 Η πιο απλή συνταγή για να φάμε ωραίο και νόστιμο μπουγιουρντί σε ένα μισάωρο στο σπίτι. Είναι το ίδιο με αυτό της ταβέρνας.

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή

Υλικά

200 γραμμάρια φέτα

2 ντομάτες ή 10 τοματίνια 

1/2 κόκκινη πιπεριά

1/2 πράσινη πιπεριά

Λίγο τυρί κίτρινο χοντροτριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη


Εκτέλεση

Σε ένα πήλινο κατά προτίμηση ταψάκι βάζουμε λάδι. 

Μετά στρώνουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα ή κομμένα στη μέση τοματάκια και αλατίζουμε.

Βάζουμε τη φέτα από πάνω και χύνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή


Βάζουμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα τοματάκια. Αλατίζουμε.

Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και το κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς στην πάνω κάτω αντίσταση.

Μπουγιουρντί η παραδοσιακή συνταγή


Καλοφάγωτο!

10 σχόλια:

  1. Λοιπόν, μού ακούγεται και πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο σχετικά, Νατάσσα! Λες να το προσπαθήσω για κανένα βραδάκι;
    Ευχαριστούμε κοπέλα μου για τη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φανταστικό και βάλε και λίγο καυτερό πιπέρι αν έχεις εγώ δεν έβαλα γιατί δεν το τρώνε

      Διαγραφή
  2. Θα το δοκιμάσω σίγουρα Νατάσα. Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααααα μα τι εύκολο και νόστιμο φαίνεται το μπουγιουρντί;
    Το είχα ακούσει σαν όνομα αλλά Νατάσσα μου ούτε καν το ήξερα ότι είναι ένα τόσο εύκολο και σίγουρα νόστιμο. γραφω την συνταγή να την φτιάξω το γρηγορότερο.
    Να περνάς όμορφα με ότι κάνεις Νατάσσα μου καλο σου βράδυ φιλιααα 🌙🌻🌼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δοκίμασέ το και στα μικροκύμματα! Μην ανάβεις φούρνο μονο για τόση μικρή ποσότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου