Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025

Χατσαπούρι με τυρί

 Το Χατσαπούρι είναι παραδοσιακό γεωργιανό φαγητό με πίτα και γέμιση. Στη δική μας συνταγή θα βάλουμε εμείς τυρί λευκό.

Χατσαπούρι με τυρί

Υλικά

Για τη ζύμη

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά

1 αυγό

200 ml γάλα

Λίγο νερό

Λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Για τη γέμιση

500 γρ τυριά λευκά ή κίτρινα

Διαδικασία

Βάζουμε τη μαγιά με λίγο νερό να ενεργοποιηθεί για 5-10 λεπτά.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να σχηματιστεί το ζυμάρι.

Χατσαπούρι με τυρί

Αφήνουμε το ζυμάρι για μία ώρα σκεπασμένο να φουσκώσει.

Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα τυριά.

Χατσαπούρι με τυρί

Αφού φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. 

Παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα όσπου να γίνει ένας δίσκος διαμέτρου περίπου 20 εκ.

Βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και κλείνουμε το ζυμαράκι σαν ένα πουγκί.

Χατσαπούρι με τυρί

Μετά με τον πλάστη κάνουμε ένα δίσκο το ζυμάρι με τη γέμιση ή σπρώχνοντας με τα χέρια ώστε να χωράει στο τηγάνι μας.

Αλείφουμε το ζυμάρι με βούτυρο πάνω και κάτω. 

Χατσαπούρι με τυρί

Τηγανίζουμε σε μεσαία θέρμανση.

Χατσαπούρι με τυρί

Και έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου