Το Χατσαπούρι είναι παραδοσιακό γεωργιανό φαγητό με πίτα και γέμιση. Στη δική μας συνταγή θα βάλουμε εμείς τυρί λευκό.
Υλικά
Για τη ζύμη
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
200 ml γάλα
Λίγο νερό
Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
Για τη γέμιση
500 γρ τυριά λευκά ή κίτρινα
Διαδικασία
Βάζουμε τη μαγιά με λίγο νερό να ενεργοποιηθεί για 5-10 λεπτά.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να σχηματιστεί το ζυμάρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι για μία ώρα σκεπασμένο να φουσκώσει.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα τυριά.
Αφού φουσκώσει το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλα όσπου να γίνει ένας δίσκος διαμέτρου περίπου 20 εκ.
Βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και κλείνουμε το ζυμαράκι σαν ένα πουγκί.
Μετά με τον πλάστη κάνουμε ένα δίσκο το ζυμάρι με τη γέμιση ή σπρώχνοντας με τα χέρια ώστε να χωράει στο τηγάνι μας.
Αλείφουμε το ζυμάρι με βούτυρο πάνω και κάτω.
Τηγανίζουμε σε μεσαία θέρμανση.
Και έτοιμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Κάνε κι εσύ ένα σχόλιο και πες μου την άποψή σου