Δεν έπιανα να φτιάξω πουρέ πατάτας γιατί βαριόμουν την όλη διαδικασία που ήταν πολύ για εμένα. Όμως βρήκα μία συνταγή που όντως ήταν με λίγο χρόνο και μου έλυνε τα χέρια. Την έφτιαξα και είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Ας δούμε όμως πως φτιάχνεται.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
100 γραμμάρια βούτυρο (έβαλα βιτάμ)
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Λίγο γάλα 3 κουτ. σούπας
1/2 κουταλιά γλυκού σκόρδο
1/2 κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλιά γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Προσθέτουμε νερό να σκεπαστούν και μια κουταλιά γλυκού αλάτι και τις βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
Όταν αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 25 λεπτά να μαλακώσουν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Όσο βράζουν οι πατάτες βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ζεσταθεί και να λιώσει. Διατηρούμε τα υλικά ζεστά μέχρι να βράσουν οι πατάτες.
Αφού βράσουν οι πατάτες δοκιμάζω με ένα πιρούνι αν είναι έτοιμες και τις ρίχνω σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν από τα νερά.
Τις τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί το νερό. Τις πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το βούτυρο-κρέμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Έτοιμος!
Σερβίρουμε ζεστό και καλή μας όρεξη. Η όλη διαδικασία παίρνει 40 με 50 λεπτά.
Ακόμα δεν το έφτιαξες;